ΟΚΤΏΒΡΗΣ 1917, Η ΠΟΡΕΙΑ ΤΩΝ ΜΠΟΛΣΕΒΙΚΩΝ ΠΡΟΣ ΤΗ ΝΙΚΗ


Το βιβλίο «ΟΚΤΩΒΡΗΣ 1917, Η πορεία των μπολσεβίκων προς τη νίκη» παρουσιάστηκε στη Σύγχρονη Εποχή, το απόγευμα της Πέμπτης, από τον Αποστόλη Παππά, μέλος της Ιδεολογικής Επιτροπής της ΚΕ του ΚΚΕ.

Η έκδοση αυτή, αποτελεί, μια σύντομη και περιεκτική παρουσίαση της ιστορικής πορείας του εργατικού κινήματος της Ρωσίας από τα τέλη του 19ου αιώνα έως τη νίκη της Μεγάλης Οκτωβριανής Σοσιαλιστικής Επανάστασης τον Οκτώβρη του 1917. Άρρηκτα δεμένη με αυτήν την πορεία είναι η ανάπτυξη και δράση του επαναστατικού εργατικού κόμματος, της συνειδητής και οργανωμένης πρωτοπορίας της εργατικής τάξης, του κόμματος των Μπολσεβίκων. ∆ίχως την καθοδήγηση αυτού του κόμματος δε θα μπορούσε να οδηγηθεί η επαναστατημένη εργατική τάξη στη νίκη.

Οι βιβλιοπαρουσιάσεις, που διοργανώνουν οι Κλαδικές Οργανώσεις της ΚΝΕ, στο βιβλιοπωλείο της Σύγχρονης Εποχής ( Μαυροκορδάτου 3, Αθήνα 10678 Τηλ.: 2103829835, 2103808132) συνεχίζονται την Πέμπτη 10 Γενάρη, στις 18:00, και το Σάββατο 12 Γενάρη,στις 11:30, με την παρουσίαση των μπροσούρων «Αλήθειες και Ψέμματα για το Σοσιαλισμό».

Πληροφορίες συμμετοχής στις Κλαδικές Οργανώσεις της ΚΝΕ.
 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΦΑΣΙΣΜΟΣ: ΤΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΤΗΡΗΣΗ ΤΟΥ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΥ

ΑΤΟΜΙΚΟ ΡΟΛΟΙ