Ο ΕΡΗΜΙΤΗΣ ΣΤΟ ΣΦΥΡΙ

ΚΚΕ: «Ο ερημίτης στο σφυρί – Υπόθεση των Κερκυραίων να μην επιτρέψουν το ξεπούλημα»



Ανακοίνωση του ΚΚΕ μετά την ενημέρωση των πολιτικών αρχηγών από τα στελέχη του Ταμείου Αποκρατικοποιήσεων για την άνεση εκποίηση δέκα επιχειρήσεων και δημοσίων εκτάσεων, μεταξύ των οποίων κι ο Ερημίτης.

Όλη η ανακοίνωση

Μετά την ενημέρωση που έγινε χτες στους πολιτικούς αρχηγούς από τα στελέχη του «Ταμείου Αποκρατικοποιήσεων» η κυβέρνηση ΝΔ – ΠΑΣΟΚ - ΔΗΜΑΡ θέτει σε προτεραιότητα την άμεση εκποίηση δέκα επιχειρήσεων και δημόσιων εκτάσεων.

Στην κορυφή της λίστας που έχει καταρτιστεί υπάρχει και η περιοχή του Ερημίτη στην Κασσιόπη.

Όμως δε θα σταματήσουν μόνο εκεί. Όπως δήλωσε την προηγούμενη βδομάδα ο Υπουργός Ανάπτυξης κ. Χατζηδάκης, αναμένεται η ολοκλήρωση της σχετικής εισήγησης του Ταμείου Αποκρατικοποιήσεων (ΤΑΙΠΕΔ) για τα 37 περιφερειακά αεροδρόμια, μεταξύ των οποίων και της Κέρκυρας, και στους τέσσερις επόμενους μήνες θα έχει δοθεί στη δημοσιότητα το σχέδιο νόμου για την «αξιοποίηση». Επίσης, ετοιμάζουν και το λιμάνι της Κέρκυρας για ξεπούλημα.

Υποτίθεται ότι όλα αυτά γίνονται στο όνομα της ανάπτυξης. Η ανάπτυξη που επαγγέλλονται, δεν πρόκειται να φέρει ανακούφιση για το λαό ούτε θα αντιμετωπίσει την ανεργία, ενώ θα συμβάλει στην παραπέρα υπονόμευση των παραγωγικών δυνατοτήτων της χώρας, αφού οι καπιταλιστές θα επενδύσουν σε τομείς που θα φέρουν γρήγορο και μεγάλο κέρδος και όχι κάλυψη των λαϊκών αναγκών. Είναι πλέον πιο ξεκάθαρο από ποτέ ότι οι ιδιωτικοποιήσεις πραγματοποιούνται για να δώσουν επενδυτική διέξοδο στα αδιάθετα υπερσυσσωρευμένα κεφάλαια που λόγω κρίσης δεν επενδύονται και κάποιοι λίγοι να κερδίσουν ακόμη περισσότερο.

Η ανάπτυξη θα πρέπει να γίνεται προς όφελος του λαού και όχι προς όφελος των μονοπωλίων, αξιοποιώντας όλες τις παραγωγικές δυνατότητες της Ελλάδας. Προϋπόθεση είναι η εργατική - λαϊκή εξουσία που θα κάνει κοινωνική ιδιοκτησία όχι μόνο τη σημερινή κρατική ιδιοκτησία, αλλά και τις μεγάλες επιχειρήσεις και τα εργοστάσια. Μόνο έτσι θα μπορεί να οργανώσει με κεντρικό σχεδιασμό την παραγωγή ώστε να αξιοποιούνται στο έπακρο οι τεράστιες παραγωγικές δυνατότητες της Ελλάδας.

Συγκυβέρνηση και ΕΕ στήνουν μαζί το νέο ξεπούλημα των δημοσίων εκτάσεων και επιχειρήσεων. Μαζί και με τις νέες τεράστιες περικοπές σε μισθούς, συντάξεις, επιδόματα, Υγεία, σπρώχνουν πιο βαθιά το λαό στην εξαθλίωση. Το ΚΚΕ καλεί τον λαό να αντιληφθεί ότι δεν πρόκειται να σταματήσουν, αν απέναντί τους δε βρουν την εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα αποφασισμένους να βάλουν τέλος στις θυσίες για την κερδοφορία των επιχειρηματικών ομίλων, το ευρώ και την ΕΕ.

Ο κερκυραϊκός λαός πρέπει να πάρει την υπόθεση στα χέρια του και να μην επιτρέψει το ξεπούλημα του Ερημίτη, του αεροδρομίου και του λιμανιού. Να μην εμπιστευθεί τα κόμματα που από τη μία ψηφίζουν τα μνημόνια, τους νόμους, στηρίζουν την ΕΕ και την «ανάπτυξή» της και από την άλλη σε τοπικό επίπεδο παριστάνουν τους αντίθετους με τα σχέδια της συγκυβέρνησης και της ΕΕ.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΦΑΣΙΣΜΟΣ: ΤΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΤΗΡΗΣΗ ΤΟΥ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΥ

ΑΤΟΜΙΚΟ ΡΟΛΟΙ