ΠΟΙΟΣ ΑΠ΄ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΤΑΤΕΣ ΘΑ ΜΑΣ ΠΡΟΣΤΑΤΕΨΕΙ, ΠΟΙΟΣ;



Το κλείσιμο της «Αχαϊκής Τράπεζας» έχει δημιουργήσει πραγματικά αναβρασμό σε χιλιάδες οικογένειες στην Αχαΐα, που με τον ένα ή τον άλλο τρόπο εμπλέκονταν με αυτή. Εκ των πραγμάτων, όλοι είναι αναγκασμένοι να τοποθετηθούν.

Όμως, πάει πολύ να βγαίνουν οι υποψήφιοι του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ να παριστάνουν τους προστάτες διεκδικώντας δεσμεύσεις και μέτρα, ιδιαίτερα εκείνοι που είναι τρόφιμοι του ΕΣΠΑ και των Μ.Κ.Ο. Κοροϊδεύουν κυνηγώντας ψηφαλάκια. Κόπτονται μόνο για την κάλυψη των απωλειών που έχουν μεγάλοι επιχειρηματικοί όμιλοι.

Κοροϊδεύουν γιατί γνωρίζουν ότι οι νόμοι της αγοράς και η ανταγωνιστικότητα, που έχουν για θεό τα κόμματα τους, οι οδηγίες της Ε.Ε. και οι νόμοι που έχουν ψηφίσει το ΠΑΣΟΚ, η ΝΔ και το ΛΑΟΣ, απαγορεύουν τέτοιου είδους παρεμβάσεις. Οι ίδιοι έχουν στηρίξει με την πολιτική τους την συγκέντρωση των κεφαλαίων σε λίγες τράπεζες. Όλα τα άλλα είναι για το θεαθήναι…

Είναι αποκαλυπτική η στάση της συγκυβέρνησης ΠΑΣΟΚ-ΝΔ στην τροπολογία που κατέθεσε το ΚΚΕ για την απορρόφηση των εργαζομένων των Συνεταιριστικών τραπεζών που έκλεισαν. Αφού πρώτα δήθεν συμφώνησαν, την απέρριψε στη συνέχεια ο πρωθυπουργός. Αυτή την κυβέρνηση στηρίζουν από κοινού και είναι δεσμευμένοι στα μνημόνια και στη δανειακή σύμβαση που υπερψήφισαν για να διασώσουν την κερδοφορία των μονοπωλίων.

Ας βγουν συμπεράσματα. Η περίπτωση της «Αχαϊκής» είναι τρανταχτό παράδειγμα, για να τιμωρηθούν το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ, να τσακιστούν στις εκλογές όλοι αυτοί που υπόσχονται μια δήθεν φιλολαϊκή, «ανθρώπινη» διαχείριση και ανάπτυξη στα πλαίσια του καπιταλισμού και εντός της Ε.Ε. Για αυτό το λόγο λοιπόν, ψήφο στο ΚΚΕ.

Της Ελένης Λέκκα υποψήφιας βουλευτή του ΚΚΕ Αχαϊας

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΦΑΣΙΣΜΟΣ: ΤΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΤΗΡΗΣΗ ΤΟΥ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΥ

ΑΤΟΜΙΚΟ ΡΟΛΟΙ