ΝΑ ΞΕΠΕΡΑΣΟΥΜΕ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ, ΑΠΕΙΛΕΣ ΚΑΙ ΕΚΒΙΑΣΜΟΥΣ (video)


Το μήνυμα
 

«Να "νεκρώσουμε" κάθε τόπο δουλειάς σε όλο το Λεκανοπέδιο, να πλημμυρίσουν οι δρόμοι με ανθρώπους του μόχθου. Να ξεπεράσουμε την εργοδοτική τρομοκρατία, τις απειλές και τους εκβιασμούς της κυβέρνησης του μαύρου μετώπου και των δυνάμεών τους στο συνδικαλιστικό κίνημα. Καλούμε τα συνδικάτα, τις Επιτροπές Αγώνα, τις Σωματειακές Επιτροπές να πάρουν την προετοιμασία, την οργάνωση και την επιτυχία της απεργίας στα χέρια τους. Να μη λείψει εργάτης και εργάτρια,

Γιατί δεν πάει άλλο


(...) Το μαύρο μέτωπο της συγκυβέρνησης (ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΛΑ.Ο.Σ.), με τις "ευλογίες" της ΕΕ, του ντόπιου κεφαλαίου και την ολόπλευρη στήριξη των αστικών ΜΜΕ, φέρνει νέα μέτρα, εξαθλιώνει ακόμα περισσότερο τη λαϊκή οικογένεια, εντείνει την ιδεολογική τρομοκρατία, απειλεί και εκβιάζει. Οι βιομήχανοι ζητούν και άλλα μέτρα. Απαιτούν νέες παρεμβάσεις στις συλλογικές συμβάσεις, με δραστική μείωση των μισθών κι επιδομάτων, ζητούν ακόμα μεγαλύτερη ευελιξία, δραστικές περικοπές στις εργοδοτικές εισφορές για την ασφάλιση (προτείνουν για αρχή -10%), νέες φορολογικές ελαφρύνσεις. Η επίθεση δεν καίει το σπίτι του διπλανού μας. Η ανεργία, οι απολύσεις, η φτώχεια βρίσκονται σε κάθε σπίτι και συνεχώς θα μεγαλώνουν. Η μαζική απλήρωτη εργασία και η επίθεση σε όλους τους κλάδους αυξάνεται. Δεν αντέχουμε. Δεν μας αξίζει τέτοια ζωή. Να πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας. Το λεκανοπέδιο της Αττικής να γίνει "Χαλυβουργία".
 

Ο δρόμος μας

Σε αυτήν την κλιμακούμενη επίθεση υπάρχει διέξοδος. Η λύση δεν είναι η υποταγή, ούτε να σιχτιρίζουμε από απόσταση για το κακό το ριζικό μας (...) Η απεργία πρέπει να αποτελέσει έμπρακτη απάντηση στη γενικευμένη επίθεση της εργοδοσίας σε κάθε τόπο δουλειάς και ταυτόχρονα εκδήλωση αλληλεγγύης πέρα από τους χαλυβουργούς και στους εργαζόμενους που βρίσκονται όλο αυτό το διάστημα σε πολυήμερες κινητοποιήσεις σε δεκάδες τόπους δουλειάς (...) Να πολλαπλασιαστούν οι χαλυβουργίες, να ακολουθήσουν το παράδειγμά τους εργαζόμενοι και σωματεία σε επιχειρήσεις και κλάδους. Κάθε εργατικός χώρος να γίνει κάστρο αντίστασης. Στις 17 Γενάρη να μη γυρίσει γρανάζι. Να μην μπει εργάτης για δουλειά στην Αττική (...) `Η θα σκύψουμε το κεφάλι και θα δεχθούμε να δουλεύουμε μόνιμα για 500 ευρώ, μισοάνεργοι, άνεργοι και χωρίς δικαιώματα για να σωθούν τα κέρδη των μονοπωλίων και η ΕΕ ή θα μπούμε σε νέους αγώνες για ανατροπή της βάρβαρης αντιλαϊκής πολιτικής (...) Ολοι στο δρόμο των απεργών χαλυβουργών. Να σειστεί η Αθήνα!»


(από την προκήρυξη του ΠΑΜΕ ενόψει της απεργίας στις 17 Γενάρη)

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΦΑΣΙΣΜΟΣ: ΤΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΤΗΡΗΣΗ ΤΟΥ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΥ

ΑΤΟΜΙΚΟ ΡΟΛΟΙ