90 ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΕΚΕΤΑΙ ΔΙΠΛΑ ΣΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ




Η προβολή και ειδικά η γνώση της Ιστορίας του ΚΚΕ, που είναι συνυφασμένη με την Ιστορία του ίδιου του εργατικού - λαϊκού κινήματος στη χώρα μας, δεν αποτελεί μόνο υποχρέωση των κομμουνιστών να την μελετούν και να βγάζουν συμπεράσματα από αυτήν.

Κάθε συνειδητοποιημένος εργάτης και εργάτρια, κάθε νέος και νέα από λαϊκή οικογένεια, πρέπει να έρθει σε επαφή με την Ιστορία του ΚΚΕ.

Να γνωρίσει την ιστορική αλήθεια για την περίοδο της Αντίστασης για το ΕΑΜ, τον ΕΛΑΣ και την ΕΠΟΝ, που ήταν «τέκνα» του ΚΚΕ.

Να γνωρίσει την ιστορική αλήθεια για το Δημοκρατικό Στρατό Ελλάδας (ΔΣΕ), που ο τρίχρονος αγώνας του (1946-1949) αποτελεί την κορυφαία στιγμή της ταξικής πάλης στην Ελλάδα κατά τον 20ό αιώνα.

Να αντλήσει έμπνευση και μαχητικό πνεύμα από τους χιλιάδες που δε λύγισαν στα ξερονήσια, στις φυλακές και στα κρατητήρια της Ασφάλειας.

Να διαλέξει την ανυπακοή, το δρόμο της σύγκρουσης με τα μονοπώλια και τον ιμπεριαλισμό, την πάλη για την ανατροπή του καπιταλισμού, τη στράτευση με το ΚΚΕ, όπως έκαναν τόσοι και τόσοι μένοντας πιστοί στα ιδανικά και τις αξίες του ΚΚΕ ακόμα και μπροστά στο εκτελεστικό απόσπασμα.

Οι ηγετικές μορφές όπως του Νίκου Ζαχαριάδη και του Νίκου Μπελογιάννη, ειδικά για κάθε νέο κομμουνιστή και εργάτη, αποτελούν φωτεινό παράδειγμα απαράμιλλης πίστης στο δίκιο του αγώνα της τάξης μας και του Κόμματός μας.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΦΑΣΙΣΜΟΣ: ΤΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΤΗΡΗΣΗ ΤΟΥ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΥ

ΑΤΟΜΙΚΟ ΡΟΛΟΙ