ΠΟΥ ΤΗΝ ΒΛΕΠΕΤΑΙ ΤΗΝ ΔΙΑΣΠΑΣΜΕΝΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΡΕ ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ;


Τα παλικάρια του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ και παρατρίχα, αλλά και διάφοροι δημοσιολόγοι ανακάλυψαν ξανά την «διασπασμένη αριστερά» επειδή το ΚΚΕ δε συνεργάζεται μ' αυτές τις δυνάμεις. Λοιπόν πατριώτες, το ΚΚΕ δεν είναι αριστερό δηλαδή σοσιαλδημοκρατικό κόμμα, είναι Κομμουνιστικό Κόμμα.




Για δώστε μου μια εξήγηση ρε ξεφτέρια, γιατί εγώ είμαι κουτός και δεν καταλαβαίνω ότι η αριστερά είναι διασπασμένη, διαιρεμένη κτλ. Διάσπαση είναι όταν είσαι σε έναν κοινό ιδεολογικό πολιτικό χώρο και κάποια στιγμή διαφωνείς τσακώνεσαι και αποφασίζεις ότι πρέπει να είσαι χωριστά. Το 1991, για παράδειγμα, ένα τμήμα του ΚΚΕ αποφάσισε ότι δεν μπορούσε να συνεχίσει μέσα στο ΚΚΕ. Φύγανε και μάλιστα αποφάσισαν να πολεμήσουν το ΚΚΕ σαν ξεπερασμένο και τα λοιπά, ζημιογόνο κόμμα και τέτοια χαριτωμένα και έφτιαξαν έναν άλλο σχηματισμό, ή χρησιμοποίησαν έναν άλλο σχηματισμό επίσης. Αυτό είναι. Εκείνη τη στιγμή μπορείς να το πεις διάσπαση. Βεβαίως έγινε διάσπαση. Από πού κι ως πού τώρα η αριστερά είναι διασπασμένη;



Μην μπερδεύεται το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας με τον ΣΥΡΙΖΑ, το ΠΑΣΟΚ και τους λοιπούς σοσιαλδημοκρατικούς σχηματισμούς. Το ΚΚΕ έχει διαφορετική πολιτική, έχει διαφορετικό προσανατολισμό. Στο κάτω - κάτω, οι άνθρωποι έφυγαν, επέλεξαν έναν άλλο δρόμο. Καλά έκαναν με βάση τις επιλογές τους, αφού άλλαξαν προσανατολισμούς. Και μάλιστα, δε διέρρηξαν τις σχέσεις τους με το χτες, τις διέρρηξαν με τις αρχές, με την ιστορία του κινήματος. Άλλο ότι, πού και πού, τη θυμούνται.



Το αστείο της υπόθεσης είναι ότι αυτοί που κατηγορούν το ΚΚΕ ως διασπαστικό, ούτε τα στελέχη τους δεν μπορούν να ενώσουν. Η διάσπασή τους είναι μια απόδειξη το πώς εννοούν τη δημοκρατία: Ως μέσο επιβολής της άποψης κάθε καπετανάτου και όταν αυτή δε γίνεται αποδεκτή, διασπώνται, αν και ιδεολογικά κινούνται στην ίδια κατεύθυνση. Επί 40 χρόνια ψάχνουν για το «νέο»! Η διάσπασή τους είναι αποτέλεσμα της κρίσης της πολιτικής διαχείρισης του συστήματος, της σοσιαλδημοκρατίας με τους ψευδεπίγραφους διαχωρισμούς σε «αριστερή» και «δεξιά». Διαπιστωμένο στην Ευρώπη και διεθνώς ότι η «ενότητα της αριστεράς» είναι η παραλλαγή του «αντινεοφιλελεύθερου μετώπου», η υποταγή του εργατικού κινήματος στη σοσιαλδημοκρατία.



Άλλωστε, η έννοια αριστερά δεν είναι μόνο ξεπερασμένη, αλλά σήμερα είναι και κολυμβήθρα του Σιλωάμ για να δικαιολογούνται οι κάθε είδους συμβιβασμοί με τη σοσιαλδημοκρατία, ο αντικομμουνισμός, η άρνηση της ταξικής πάλης.


Προσοχή. Μιλάμε για κόμματα, δε μιλάμε για τον απλό κόσμο. Οι εργάτες, οι μικρομεσαίοι αγρότες, οι αυτοαπασχολούμενοι έχουν ενιαία συμφέροντα. Είναι ξεπερασμένος, είναι λάθος και αποπροσανατολισμός ο διαχωρισμός τους σε έννοιες αριστερός ή δεξιός. Το ΚΚΕ παλεύει να ενώσει όλες αυτές τις δυνάμεις σε ενιαίο μέτωπο.


Οι διαχωριστικές γραμμές είναι:


Μονοπώλιαλαός


Αστική εξουσία - λαϊκή εξουσία


Καπιταλισμός - σοσιαλισμός - κομμουνισμός.


Κάθε άλλος διαχωρισμός συσκοτίζει τις ουσιαστικές ταξικές αντιθέσεις.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΦΑΣΙΣΜΟΣ: ΤΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΤΗΡΗΣΗ ΤΟΥ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΥ

ΑΤΟΜΙΚΟ ΡΟΛΟΙ