Η ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ ΕΝΟΣ ΑΓΕΝΝΗΤΟΥ ΑΚΟΜΑ ΚΟΣΜΟΥ


Η «νέα Σκηνή» του Λευτέρη Βογιατζή, ανεβάζει, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών, στην Περαιώς 260 (Δ), από αύριο μέχρι και τις 15 Ιούλη, το τελευταίο έργο του ανατρεπτικού Δημήτρη Δημητριάδη «Τόκος», με μια δυνατή ομάδα ηθοποιών. Σε έναν τόπο, όπου οι γεννήσεις είναι συνεχείς, τα νεογέννητα μωρά βρίσκονται στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος. Όμως, η ευημερία που σηματοδοτούν οι γεννήσεις είναι πλασματική. Τα μωρά, στην αλληγορία αυτή του Δημητριάδη, είναι στην πραγματικότητα προϊόν διαφθοράς και δεν μπορούν να σημάνουν παρά μόνο την εξάπλωση μιας ηθικής σήψης.

Η έννοια της γονιμότητας έχει απασχολήσει και σε άλλα έργα του τον Δημητριάδη. Στον «Τόκο» ο συγγραφέας αναρωτιέται πάνω στο φαινόμενο της γέννησης, στοχαζόμενος όχι μόνο σε τι κόσμο έρχεται το νεογέννητο, αλλά τι είναι αυτό το νεογέννητο και γιατί πρέπει να έρχεται. Οι ήρωες του έργου υποδέχονται τα μωρά σαν μια λύση στο αδιέξοδό τους, καταλήγοντας τελικά σε ακόμα βαθύτερα αδιέξοδα. Όπως λέει και ο ίδιος ο Δημητριάδης «εκείνο που απομένει είναι η προοπτική ενός αγέννητου ακόμα κόσμου τον οποίο ίσως μόνο το θέατρο είναι, φύσει και θέσει, ικανό να τον υποσχεθεί».

Σκηνοθεσία Λευτέρης Βογιατζής. Σκηνικά - Κοστούμια Χλόη Ομπολένσκι. Μουσική Δημήτρης Καμαρωτός. Επιμέλεια κίνησης: Αγγελική Στελλάτου. Φωτισμοί Λευτέρης Παυλόπουλος. Παίζουν: Γιώργος Γάλλος, Παντελής Δεντάκης, Δημήτρης Ημελλος, Αλεξία Καλτσίκη, Λουκία Μιχαλοπούλου, Γιάννης Νταλιάνης, Αγγελική Παπαθεμελή, Ρένη Πιττακή.

Πληροφοριες
ΠΕΙΡΑΙΩΣ 260 (Χώρος Δ) Πειραιώς 260, Ταύρος 2109282900Βραδ: 12-15/7, 9 μ.μ. € 25, 20, φοιτ.: € 15. Προπωλήσεις: κεντρικά ταμεία του Φεστιβάλ Αθηνών (στοά Πεσμαζόγλου, Πανεπιστημίου 39, 2103272000) και http://www.greekfestival.gr/, αλυσίδα βιβλιοπωλείων Ελευθερουδάκης και Newsstand Ελευθερουδάκης. Εκδοτήρια εισιτηρίων λειτουργούν σε όλους τους χώρους των εκδηλώσεων του Φεστιβάλ και ανοίγουν δύο ώρες πριν από την ώρα έναρξης των παραστάσεων. Η online διάθεση των εισιτηρίων ολοκληρώνεται την ημέρα της παράστασης, στις 2 μ.μ.

Σχόλια

Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Όσοι έχουν την τύχη να μπορούν να παρακολουθούν τέτοιες παραστάσεις, να το κάνουν ασυζητητί !

Γεια χαρά !
Ο χρήστης aliatas είπε…
Είναι πολύ σημαντικό Φάρε όταν η καλλιτεχνική δημιουργία προχωρεί ένα βήμα παραπέρα. Οι καλλιτέχνες είναι ένα κομμάτι του εργαζόμενου λαού και αυτοί έχουν σοβαρά προβλήματα, προσπάθειες όπως η εν λόγο παράσταση μπορούν να βοηθήσουν και στη διαμόρφωση συνειδήσεων και κυρίως αγωνιστικής ανάτασης που χρειάζεται.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΦΑΣΙΣΜΟΣ: ΤΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΤΗΡΗΣΗ ΤΟΥ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΥ

ΑΤΟΜΙΚΟ ΡΟΛΟΙ