Η ΞΕΥΤΙΛΑ ΤΗΣ ΞΕΠΟΥΛΗΜΕΝΗΣ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΣ


Ο κ. Πεταλωτής ήταν ξεκάθαρος: «Δεν υπάρχει σκέψη για νέα μέτρα»

Και μην πει κανένας παλιοχαρακτήρας ότι ο κ. Πεταλωτής είναι αναξιόπιστος.

Θυμάστε όταν ρωτήθηκε αν ίσχυε η προεκλογική εξαγγελία του ΠΑΣΟΚ για «αυξήσεις πάνω από τον πληθωρισμό»; Σαν γνήσιο τέκνο του σοσιαλιστικού ΠΑΣΟΚ απάντησε «βεβαίως!» Τι φταίει ο άνθρωπος που δυο ώρες αργότερα βγήκε ο Παπανδρέου και ανακοίνωσε «πάγωμα» και μειώσεις μισθών !!!

Επίσης, ο κ. Πεταλωτής δήλωσε ότι δεν τρέχει τίποτα με την κυρία Γκερέκου, αλλά η κυρία Γκερέκου τον «πούλησε»… τρεις ώρες αργότερα παραιτήθηκε από την κυβέρνηση.

Λοιπόν η πλάκα τελειώνει και νέα μέτρα έρχονται και νέοι φόροι, ο μόνοι που δεν το βλέπουν είναι οι διάφοροι «πεταλωτές» και οι πληρωμένοι κοντυλοφόροι.

Καλοπληρωμένοι ραγιάδες που προσπαθούν να μας παρουσιάσουν σαν «χλιδάτους προύχοντες» αυτούς που βγάζουν 2.000 ευρώ το μήνα. Είναι η ξευτίλα της ξεπουλημένης συνείδησης αυτών που παπαγαλίζουν ότι συμφέρει τα αφεντικά τους αλλά ούτε καν τολμάμε να τα βάλουν με αυτούς που βγάζουν 10 εκατομμύρια το μήνα.

Πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Κτηματικής Εταιρείας του Δημοσίου.
14.435 ευρώ μηνιαίως

Διευθύνων σύμβουλος της Ελληνικής Αεροπορικής Βιομηχανίας
13. 193 ευρώ μηνιαίως

Διευθύνων σύμβουλος του Οργανισμού Σχολικών Κτιρίων
9.595 ευρώ μηνιαίως

Διευθύνων σύμβουλος του ΟΣΕ
9.495 ευρώ μηνιαίως

Διευθύνων σύμβουλος ΕΘΕΛ
9.495 ευρώ μηνιαίως

Διευθύνων σύμβουλος της Εταιρείας Τουριστικής Ανάπτυξης
9.170 ευρώ μηνιαίως

Διευθύνων σύμβουλος ΗΣΑΠ
8.995 ευρώ μηνιαίως

Διευθύνων σύμβουλος Ελληνικών Αμυντικών Συστημάτων
7.685 ευρώ μηνιαίως

Κάντε κλικ στην ιδιότητα των παραπάνω καλοπληρωμένων κυρίων για να δείτε πόσο «άξιος» είναι ο μισθός τους.

Σχόλια

Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Τα προηγούμενα χρόνια, αυτό το πράμα που το λένε ΠΑ"ΣΟ"Κ, είχε κάνει επιστήμη το ψέμμα, σήμερα ... "ανοίχτηκε" σε νέα ... επιστημονικά πεδία:

Έκανε την ξεφτίλα επιστήμη !!!

Να το χαίρονται οι ψηφοφόροι του !!!
Ο χρήστης aliatas είπε…
Οι ψηφοφόροι του ΠΑΣΟΚ καλά θα κάνουν να ανοίξουν τα μάτια τους.

Όχι τόσο τα μάτια του κεφαλιού τους… περισσότερο τα μάτια της συνείδησης τους.

Ξέρουν αυτοί.
Ο χρήστης Αριστοτέλης είπε…
Ρε συ οι μισθοί μου φαίνονται φυσιολογικοί και χαμηλοί μπορώ να σου πω. Ολοι αυτοί είναι διευθύνων σύμβουλοι, δηλαδή διευθυντές πολύ μεγάλων εθνικών επιχειρήσεων. Τι νόμιζες? με 800 ευρώ να πληρωνόντουσαν? δεν ειναι καθαρίστριες! Όλοι αυτοί έχουν τελειώσει (φαντάζομαι) κάποια οικονομικά πανεπιστήμια. Και σου λέω ότι είναι και χαμηλοί οι μισθοί γιατί στις ιδιωτικές μεγάλες επιχειρήσεις, οι διευθυντές έχουν τεράστιους μισθούς'πάνω από 20.000 ευρώ... Συγκεκριμένα ανώτατο στέλεχος της Goldman Sachs παίρνει 35.000 ευρώ τον μήνα.

Τώρα αν αυτοί οι διευθυντές είναι διευθυντές, επειδή τους έβαλε το ΠΑΣΟΚ, τότε αλλάζει το θέμα φυσικά.
Αλλά αν είναι όλα νόμιμα και κανονικά, τότε οι μισθοί είναι και χαμηλοί.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Καλησπέρα σε όλους.Κάτσε ρε συ Αριστοτέλη πλάκα μας κάνεις τώρα;Λες να μπήκαν νόμιμα όταν αυτοί την στιγμή υπάρχουν άνθρωποι που έχουν τελειώσει πανεπιστήμια και μιλάμε για άνθρωπους με δυνατότητες και στην καλύτερη δουλέυουν σε κάποιο εργοστάσιο αλλά στην χειρότερη είναι άνεργοι;Όχι ρε φίλε δεν νομίζω ότι είσαι τόσο σάπιος για να σκέφτεσαι έτσι.Μάλλον κάπου έχεις χάσει τον δρόμο σου.Δεν πειράζει θα σε συνεφέρει η ζωή και δυστυχώς είσαι τόσο άτυχος που γεννήθηκες σχεδόν με την τύχη που κουβαλάω και γω απο τότε που γεννήθηκα δηλαδή θα αναγκαστείς θες δεν θες να δουλέψεις.Αν και κόβω το πάνω και το κάτω κεφάλι ότι ποτέ δεν πρόκειται να γίνεις καπιταλιστής παρόλαυτά έυχομαι να πετύχεις τον στόχο σου.
Ο χρήστης Αριστοτέλης είπε…
Δεν ξέρω πως έγιναν αυτοί διευθυντές και δεν ξέρεις ούτε κι εσύ. Αν όμως όλα έγιναν νόμιμα συμφωνείς μαζί μου ότι οι μισθοί είναι φυσιολογικοί? Αν δεν έγιναν αξιοκρατικά και νόμιμα τότε είναι άλλο θέμα.

όσο για τα άλλα, τα 'χουμε ξαναπει :)
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Όχι ρε φίλε δεν είναι καθόλου φυσιολογικοί γιατί δεν μπορεί να λιώνουμε εμείς στα εργοστάσια και γενικά στους χώρους εργασίας και όλα αυτά με την εργοδοσία καθημερινά να μας δίνει μια κλωτσιά στον κώλο λες και είμαστε σκουπίδια και συ να επαινείς κάθε είδους παράσιτο.Αλλά είμαι περίεργος να μου πεις τι σου προσφέρουν αυτοί οι άνθρωποι τώρα που δεν είσαι καπιταλιστής και εγω θα σου πω τι δεν σου προσφέρουν.Συγνώμη φιλαράκι είναι εξοργιστικός ο τρόπος που τους υποστηρίζεις.Τέλος πάντων δεν θα σου αλλάξω εγώ τρόπο σκέψης η ζωή γιαυτό είναι για να έχουν οι άνθρωποι την ευκαιρία να αλλάζουν τον τρόπο σκέψης τους.Την θερμή μου καλησπέρα σε όλους.
Ο χρήστης Αριστοτέλης είπε…
Καταρχίν εγώ δεν μιλώ προσωπικά για σένα για αυτό καλύτερα να μην μιλήσουμε για τους εαυτούς μας.

Απλά ξέρω ότι αυτός που οικονομάει σήμερα είναι όχι αυτός που παράγει, αλλά αυτός που διαχειρίζεται την παραγωγή. Όχι αυτός που εργάζεται, αλλά αυτός που καθορίζει την εργασία, αυτός που διοικεί, αυτός που διευθύνει.

Αυτό που είπα παραπάνω είναι γνωστό. Η διαφορά μας τώρα είναι στον τρόπο σκέψη μας, γιατί εσένα τα παραπάνω σου φαίνονται άδικα και παράλογα, αλλά εμένα φυσιολογικά. Και θα σου πω γιατί τα δικαιολογώ.

Γιατί ο διευθυντής έχει αυτό που λέμε το επιχειρηματικό ρίσκο. Έχει βέβαια και το διευθυντικό δικαίωμα. Αλλά αν χρεοκοπησει η εταιρία, ο διευθυντής έχει την ευθύνη και όχι οι εργάτες.

Και εδώ είναι το κλειδί της υπόθεσης φίλε μου:

Ότι στη σύγχρονη κοινωνία, αμοίβεται περισσότερο, όχι αυτός που ιδρώνει πιο πολύ, αλλά αυτός που έχει μεγαλύτερες ευθύνες και περισσότερους κινδύνους.

Και αυτό το βρίσκω απολύτως σωστό.

Ο εργάτης κάνει χειρονακτικές εργασίες, κι ο διευθυντής εργάζεται με το μυαλό του και την διορατικότητά του.

Εσύ πολύ πιθανόν να θεωρείς τους διευθύνων σύμβουλους κοπρόσκυλα, γιατί δεν βλέπεις ότι αντί για τον ιδρώτα τους, πληρώνονται με βάση άλλα χαρακτηριστικά τους, όπως η διορατικότητα τους, η ευφυϊα τους, οι γνώσεις τους και η εμπειρία τους. Για εμένα λοιπόν αυτά τα χαρακτηριστικα αξίζει να πληρωθούν πιο πολύ από τον εργάτη, που τον έχουν καταντήσει να δουλεύει σαν robot τελευταία.

Και παρεπιμπτόντος, επειδή το έψαξα λίγο η ανάρτησή αυτή δεν τα λέει όλα. Αποκλείεται ο διευθυντής του μετρό να παίρνει τόσα λίγα λεφτά όσα λέει η ανάρτησή σας. Έχετε ξεχάσει τα πριμ και τα bonus που τις πιο πολλές φορές είνα τριπλάσια του μισθού.

Βέβαια πολύ πιθανόν να μου πεις εσύ τώρα ότι αυτοί οι κύριοι της ανάρτησης είναι κάτι κοπρόσκυλα και ακόμα και να χρεοκοπήσει η εταιρία, αυτοί θα τη γλιτώσουν, επειδή έχουν τα μέσα κτλπ.

Εγώ μιλώ για καθαρές και νομιμες συνθήκες και κάτω από αυτες τις συνθηκες σου εξηγησα γιατι ο διευθυντης δεν είναι το ίδιο με τον εργάτη.

Την καλησπέρα μου.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Με λίγα λόγια ο Αϊνστάιν που θεωρείται ο ποιό έξυπνος άνθρωπος που έχει υπάρξει στην γη στην ουσία ήταν πανίβλακας μόνο και μόνο επειδή με τόσο μυαλό τελικά δεν έγινε καπιταλιστής.Με λίγα λόγια το 11% των αστέγων που υπάρχουν στην Ελλάδα και είναι απόφοιτοι πανεπιστημίου και τει έφτασαν απο βλακεία τους τελικά σε αυτή την κατάσταση οπότε αφού έχουν σπίτι 0 και περιουσία,τότε έχουν και μυαλό 0,μάλλον δεν θέλει πολύ μυαλό για να έισαι καπιταλιστής αλλά πρέπει να είσαι και αδίστακτος.Καλησπέρα σε όλους.
Ο χρήστης Αριστοτέλης είπε…
Τον Άινσταϊν μην τον μπλέκουμε γιατί ήταν ένας. Ήταν περίπτωση, ήταν εξαίρεση στον κανόνα. Ας τον αφήσουμε απέξω.

Γιατί ταυτίζεις το να εισαι πλούσιος με το να είσαι καπιταλιστής? Νομίζω είναι μεγάλο λάθος. Κι ο Θεωδοράκης έχει περιουσία. Είναι καπιταλιστής?

Όσο για τους άνεργους πτυχιούχους, δεν έχουν καταφέρει να κάνουν μια χ περιουσία, γιατί όπως είπα εκτός από τις γνωσεις πρέπει να έχεις κι άλλα πράγματα τα οποία δεν στα μαθαίνουν στο σχολίο, αλλά τα μαθαίνεις μόνος σου. Για παράδειγμα είναι διορατικοί αυτοί οι νεαροί, είναι έξυπνοι καταλαβαίνουν πότε πρέπει μιλήσουν και πότε όχι?

Σίγουρα το να είσαι κάπως αδίστακτος χρειαζεται' δε διαφωνώ σε αυτό.

Αλλά μερικά πράγματα ή τα χεις, ή δεν τα χεις...
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Μίλησα για καπιταλιστές δεν μίλησα απλά για πλούσιους οι καπιταλιστές έχουν την δυνατότητα να ελέγχουν καταρχήν τις αγορές και στην συνέχεια και τον υπόλοιπο κόσμο μέσω της πολιτικής μιλάμε για τον κρατικομονοπωλιακό καπιταλισμό στην συγκεκριμένη φάση.Απο την στιγμή που ήταν ένα κομμάτι σε αυτή την κοινωνία μπορούμε να τον συμπεριλάβουμε και αυτόν αλλά εντάξει ας μην σου χαλάσω το χατήρι ας τον βάλουμε στην άκρη τον Αϊνστάιν ας μιλήσουμε για έναν άλλο άνθρωπο δηλαδή εσύ πιστέυεις ότι ο Κόκκαλης έχει περισσότερο μυαλό απο του Τσε Γκεβάρα;Πρόσεξε μιλάμε για το σύμβολο του σύγχρονου επαναστάτη αυτόν που έκανε την CIA να χάσει τον ύπνο της άραγε τι άλλαξε μέσα του και απο αστός έγινε επαναστάτης;Μήπως ήταν χαζός;Α και κάτι άλλο ο Κόκκαλης πως έγινε αυτό που έγινε ξερεις;Το επάγγελμα του Τσε ήταν γιατρός απλά έτσι για να προβληματιστείς.
Ο χρήστης Αριστοτέλης είπε…
Ρε συ εγώ σου μιλώ με παραδείγματα από τη κανονική ζωή και εσύ μου αναφέρεις σπουδαίες προσωπικότητες που αποτελούν εξαιρέσεις.

Ο Κόκκαλης από ότι ξέρω ήταν πράκτορας της KGB. Τον θεωρώ πολύ έξυπνο άνθρωπο. Μάλιστα αν όχι αυτος αλλά ο πατέρας του ήταν μεγάλος κομμουνιστής από ότι ξέρω και έχει συνεισφέρει πολύ στο κόμμα.

Τώρα για τον Τσε εγώ τι να σου πω? Ήταν άλλες εποχές με πολύ διαφορετικές κοινωνικοπολιτικές συνθήκες. Δεν υπήρχε καν καπιταλισμός στην Κούβα, αλλά φασισμός.

Σύγκριση Κόκκαλη-Τσε μόνο οι μαλάκες μπορούν να κάνουν γιατί είναι διαφορετικοί άνθρωποι σε διαφορετικές εποχές υπο άλλες συνθήκες.

Βέβαια έχουμε ξεφύγει από το θέμα. Εγώ με επιχειρήματα προσπάθησα να σου δώσω να καταλάβεις, γιατί αξίζει οι διευθυντές να πληρώνονται πιο πολύ και ότι επιτελούν πιο σημαντικό έργο από τους εργάτες.
Ο χρήστης Αριστοτέλης είπε…
Και να αλλάξω και λίγο το θέμα.

Ποια είναι η γνώμη σου φίλε Γιώργο για το κομμουνιστικό καθεστώς στη Β.Κορέα? Ούτε τους αγώνες της Β.Κορέας στο mundial δεν τους αφήνουν να δούνε. Τι λες για αυτό?

Ποια είναι η γνώμη σου ότι στην Β.Κορέα δεν τους λένε ποια είναι η κατάσταση στον έξω κόσμο και τους αφήνουν να νομίζουν ότι ζουν καλύτερα από όλους τους άλλους?

Ποια είναι η γνώμη σου για την δικτακτορία στην Κούβα? Το ξέρεις ότι στην Κούβα προετοιμάζεται επανάσταση από τους νέους?
Το ξέρεις πως έχουν δικαίωμα να τρωνε ένα κιλό μοσχάρι το χρόνο?
Το ξέρεις πως δεν τους αφήνουν να φύγουν από τη χώρα?

Ποια είναι η γνώμη σου για το επίπεδο διαβίωσης στην Ε.Σ.Σ.Δ.? Ήταν πολύ κάτω?

Τυχαίο είναι ότι όλες οι πουτάνες είναι από τα πρωην κομμουνιστικά κράτη?

Τυχαίο είναι ότι είναι τόσο πίσω όλα τα πρωην κομμουνιστικά κράτη?

Δε χρειάζεται να μου απαντήσεις σε όλα τα παραπάνω' ξέρω και ξέρεις την απάντηση.

Ξεχνάς ότι ο κομμουνισμός δεν είναι φιλελεύθερο, αλλά ένα κλειστό πολίτευμα που δεν θέλει να δέχεται επιρροές από το εξωτερικό περιβάλλον για να μην πέσει. Επίσης υπάρχει λογοκρισία (βλ. Κούβα+Κίνα), και μόνο τα μέλη του κόμματος έχουν κάποιου ειδους προνόμια (βλ. ΕΣΣΔ), ενώ όλοι οι άλλοι επιβιώνουν σε ένα κατώτατο επίπεδο διαβίωσης. Αυτά δεν τα λέω εγώ, η ιστορία τα έχει δείξει.

Επίσης υπάρχουν χιλιάδες μαρτυρίες για τον χειρισμό από τους κομμουνιστές σε ξένες χώρες (π.χ. Πράγα "Η Άνοιξη της Πράγας"). Δηλαδή για ένα λεπτό, γιατί τα λέω και τσαντίζομαι πάλι. Πες πως εγώ είμαι αντικομμουνιστής και στη χώρα μου είναι ο κομμουνισμός. Θα με σκοτώσουν? Δεν θα με αφηνουν να εκφρασω την αποψη μου?

Στα βιβλία του Μαρξ ωραία φαίνονται όλα και όταν τα είχα πρωτοδιαβάσει σαν παραμύθι μου φάνηκαν. Αλλά ο κομμουνισμός όπως τον πρεσβεύει ο Μαρξ είναι ουτοπικός. Στην πράξη είδαμε τι εγινε.

Και μην μου πεις τώρα το συνηθισμένο, ότι ο κομμουνισμός ακόμα δεν έχει εφαρμοστεί σωστά, που στέκει αυτό. Αλλά δεν θέλω εγώ (και κανένας άλλος νομίζω) να γίνει το πειραματόζωο για να δούμε αν θα εφαρμοστεί ποτέ σωστά.

Λοιπον μην λέμε παλι τα ίδια, έχουμε δει τι είναι ο κομμουνισμός, η ιστορία το έχει δείξει και το συμπέρασμά μου είναι ότι είναι τα ίδια σκατά με τον φασισμό.

Και θα μου αρχίσετε πάλι τα γνωστά τώρα, ότι τα ΜΜΕ σου έχουν φτιάξει αυτή την αντίληψη και όλοι ρίχνουν τόνο λάσπης στον κομμουνισμό και.και.και.

Προτιμώ χίλιες φορές το πολίτευμα στο οποίο ζούμε σήμερα παρά τον κομμουνισμό.


Λοιπόν δεν βγαζει άλλο αυτή η συζήτηση.

Αν παραφέρθηκα με συγχωρείς, όπως ξέρεις δεν μιλώ προσωπικά για σένα.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Καλησπέρα σύντροφε και όσοι διαβάζουν αυτό το μπλόγκ.Mην αγχώνεσαι εκφράσου ελέυθερα σε μένα δεν έχω πρόβλημα μια διαδικτυακη παρέα είμαστε.1ον μάλλον δεν είδες τις συνεντέυξεις των ποδοσφαιριστών της Β.Κορέας και λες ότι λες,2ον ο πατέρας του Κόκκαλη ήταν αντιστασιακός και αν θυμάμαι και σωστά ήταν κομμουνιστής,ο ίδιος ο Κόκκαλης μεγάλωσε στην Αν.Γερμανία αλλά έκανες ένα βασικό λάθος ήταν πράκτορας της cia και πλούτισε πουλώντας σημαντικά μυστικά της Αν. Γερμανίας.3ον στην Κούβα δεν υπάρχει δικτατορία υπάρχει σοσιαλισμός.Αν νομίζεις ότι έχεις τα επιχειρήματα να μου το αποδείξεις είμαι έτοιμος να ανοίξουμε συζήτηση και για την Σοβ.Ενωση και για την Κούβα αλλά και για τον Τσε και που αυτό που είπες για άλλες εποχές και τέτοια ήταν λίγο άκυρο άλλα δεν πειράζει.Είμαι έτοιμος να συζητήσω ότι θες με επιχειρήματα μαζί σου αλλά πρόσεξε γιατί θα βρεθείς προ εκπλήξεως απο τις γνώσεις μου και για να πάρεις μια γέυση πες μου τι ήταν το ΚΟΚΟΜ και πως επέδρασε στην Σ.Ε.Επίσης πες μου ποιά βιβλία του Μάρξ έχεις διαβάσει και σου φαίνονται ουτοπία.Πρόσεξε γιατί ξέρω 1000% ότι απο όσα διάβασες δεν κατάλαβες τίποτα η απλώς δεν έχεις διαβάσει ποτέ Μάρξ βέβαια μιας και είσαι επίδοξος καπιταλιστής ελπίζω αντί για Marx και Engels να μην διάβασες Marks & Spencer.Α η Κίνα δεν είναι κομμουνιστική και κομμουνισμός δεν έχει υπάρξη ποτέ των ποτών και των ούζων ακόμα στην γη ακόμα δεν είναι η ώρα του...Την καλησπέρα μου.
Ο χρήστης Αριστοτέλης είπε…
1) Οι ίδιοι παίκτες της Β.Κορέας λένε αυτά που λένε (όχι δεν άκουσα τι είπαν), γιατί πολύ απλά εκεί μένουν. Τι περίμενες? Να έβριζαν το καθεστως? Καταβάθος αυτό σκέφτονται αλλά τολμάνε να το πουν? Αν το έλεγαν ποιος ξέρει τι τους περίμενε μετά. Πολύ απλό. Εγώ τους αθλητικούς δημοσιογράφους άκουσα (που δεν έχουν λόγο να πουν ψέματα) που έλεγαν ότι μόνο στιγμυότυπα μετά το ματς μεταδίδει η τηλεόρασή τους.

2)Όσον αφορά το Κόκκαλη: Καλά θυμόμουν ότι ήταν πράκτορας, αλλά έκανα λάθος στο που ήταν. Αυτό το ότι πουλούσε μυστικά δεν το ήξερα, αλλά δεν αμφιβάλλω ότι το έκανε. Τον Κόκκαλη τον είχα δει μια φορά στο Βαθύ της Ιθάκης πάνω στο 30μετρο σκάφος του να πίνει σαμπάνιες. Τελικά καλά έκανε και πουλούσε μυστικά :)

3)Καλά εγώ θεωρώ δικτακτορία το να μην σε αφήνουν να βγεις στο εξωτερικό, ή να μην υπάρχει ελεύθερο Internet (αυτό που κάνουμε τώρα εμείς, εκεί είναι αδύνατον), να υπάρχει λογοκρισία, να μην υπάρχει ελεύθερος τύπος, ράδιο, τηλεόραση, να είναι όλα κρατικά. Δεν μπα αυτό να λέφεται σοσιαλισμός,κομμονισμός,αναρχισμός 'όπως θες ονόμασέ το' εγώ δικτακτορία το λέω.

Δες αυτό: http://www.protagon.gr/Default.aspx?tabid=75&smid=400&ArticleID=473&reftab=37&t=%CE%93%CE%B9%CE%BF%CE%AC%CE%BD%CE%B9-%CE%A3%CE%AC%CE%BD%CF%84%CF%83%CE%B5%CF%82:-%CE%97-blogger-%CE%B1%CF%80%CE%BF-%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CE%9A%CE%BF%CF%8D%CE%B2%CE%B1

Δες και αυτό: http://www.theinsider.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=3805:a-sad-trek-cuba-revolution&catid=67:travel&Itemid=103&joscclean=1#josc373

Επίσης μπες στο http://www.megatv.com/article.asp?catid=14693#toppage και από κάτω πήγαινε στην 8 από τις 12 σελίδες. Εκεί θα βρεις το "Η Κούβα 50 χρόνια μετά την επανάσταση (Μέρος α')". Είναι τρία μέρη. Βρες λίγο χρόνο και δες τα. Θα μάθεις και την άλλη πλευρά των πραγμάτων.

4) Αφού ούτε το google δεν ξέρει τι είναι το ΚΟΚΟΜ, γιατί να ξέρω εγώ? :)

5) Για τον Μαρξ: διαβάζω αυτην την εποχη την 18η μπρυμαιρ του λουδοβίκου βοναπάρτη, έχω διαβάσει πολλά αποσπάσαματα από το Κομμουνιστικό Μανιφέστο. Για τον Ένγκελς την βιογραφία του από το wikipedia. Από το wikipedia έχω διαβάσει εκατοντάδες βιογραφίες από πολλούς Κομμουνιστές, αναρχικούς και πολλούς τέτοιους.
Παρεπιμπτόντος αυτή την εποχή διαβάζω και την Έρευνα για τη φύση και τα αίτια του πλούτου των εθνών από τον αγαπημενο σου (χα,χα,χα) τον Άνταμ Σμιθ. Όταν τα τελειώσω θα διαβάσω και τον άλλον αγαπημένο σου τον Κέινς.

6)Το ότι ακόμα δεν είναι η ώρα του κομμουνισμό στη γη το ξέρω. Ποτέ δεν θα ναι.


Δεν μου απάντησες πάντως στις ερωτήσεις μου. Δε λέω στην αρχή ήταν πολυ ευτυχισμένος ο λαός της Κούβας με το νέο πολίτευμα, αλλά τώρα έχει αγαμακτήσει. Και θα σε ρωτήσω το πιο απλό φίλε Γιώργο να δω τι θα μου πεις.

Γιατί στην Κούβα δεν γίνονται εκλογές να ξεκαθαρίσει το τοπίο για το αν θέλουν ή όχι το υπάρχον καθεστώς?
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Καλημέρα σε όλους.Φίλε Αριστοτέλη στην Κούβα το κράτος λειτουργεί βάση δημοκρατικού συγκεντρωτισμού και κεντρικού σχεδιασμού όπου τον κύριο λόγο τον έχει ολαός και κανείς άλλος θα ήθελα να μου αποδείξεις πολύ με επιχειρήματα που δεν αντιφάσκουν με την πραγματικότητα ότι στην Κούβα υπάρχει δικτατορία.Οι δημοσιογράφοι που λένε ότι λένε για την Β.Κορέα μην ξεχνάς ποιού συστήματος τα συμφεροντα εξυπηρετούν.Βέβαια για να διαβάζεις Σμιθ και Κέινς καταλαβαίνω γιατί σκέφτεσαι έτσι.Λοιπόν το ΚΟΚΟΜ φίλε Αριστοτέλη ήταν το εμπάργκο των δυτικών χωρών σε όλες τις σοσιαλιστικές χώρες.Τα αντικομμουνιστικά κέντρα ξέρεις τι ήταν;Γιατί οι ΗΠΑ ξόδεψαν 3 εκ.δολ. και ίσως και παραπάνω για τα αντικομμουνιστικά κέντρα;
Ο χρήστης aliatas είπε…
Φίλε Αριστοτέλη όταν καθημερινά ακούμε, για την... αναγκαιότητα, να ζήσει ο συνταξιούχος με 300 – 400 ευρώ ή μια οικογένεια εργαζόμενων μ' ένα μισθό των 700 ή 800 ευρώ ή ένας άνεργος με ένα εξευτελιστικό επίδομα πτωχοκομείου. Καθώς τόσα και τόσα άλλα. Κι όλ' αυτά, υποτίθεται, για να πάρει πάνω της η οικονομία της χώρας. Τότε ναι οι μισθοί αυτοί είναι εξοργιστικοί.

Έχεις δίκιο ότι στον ιδιωτικό τομέα είναι ακόμα χειρότερα τα πράγματα. Εκεί τα ανώτατα και ανώτερα διευθυντικά στελέχη επιχειρήσεων απολαμβάνουν αμοιβές που φτάνουν έως και το εικοσιπενταπλάσιο του βασικού μισθού. Και, βέβαια, πρέπει να πάρεις υπόψη σου ότι οι συνολικές αμοιβές δεν περιορίζονται μόνο στο μισθό τους. Έχουν κι άλλες πλούσιες παροχές, όπως πριμ απόδοσης, ασφαλιστικά και συνταξιοδοτικά προγράμματα, εταιρικά αυτοκίνητα, εταιρικές πιστωτικές κάρτες κλπ. Παροχές, οι οποίες ξεπερνούν πολλές φορές σε ύψος τον ετήσιο μισθό τους.

Όπως καταλαβαίνεις αδελφέ μου Αριστοτέλη έχουμε μια ξεκάθαρη δικαίωση αυτών των παλιοκομουνιστών. Γιατί αναδεικνύετε η τεράστια διάσταση του παραγόμενου κοινωνικού πλούτου. Αποκαλύπτετε σε βαθμό ξεβρακώματος ότι υπάρχουν σοβαρές δυνατότητες να ζήσει καλύτερα ο λαός. Και βέβαια δίνετε απάντηση στο «ερώτημα καραμέλα»

από το πού θα βρεθούν τα λεφτά για να αυξηθούν οι μισθοί των εργαζομένων;
Ο χρήστης aliatas είπε…
Λες καλέ μου φίλε Αριστοτέλη:

«Απλά ξέρω ότι αυτός που οικονομάει σήμερα είναι όχι αυτός που παράγει, αλλά αυτός που διαχειρίζεται την παραγωγή. Όχι αυτός που εργάζεται, αλλά αυτός που καθορίζει την εργασία, αυτός που διοικεί, αυτός που διευθύνει.»

Πάρα πολύ σωστά τα λες Αριστοτέλη μου. Ο πλούτος που παράγεται συγκεντρώνεται σε λίγα χέρια γιατί αυτές είναι οι σχέσεις παραγωγής. Τρόπος να φύγει ο πλούτος από τους κηφήνες και να περάσει στα χέρια των παραγωγών χωρίς να καταργηθούν οι κηφήνες δεν υπάρχει. Ακόμα μια ξεκάθαρη δικαίωση των παλιοκομουνιστών που είναι οι μοναδικοί που κάνουν λόγο για κατάργηση των καπιταλιστών;

Στην συνέχεια μου τα χαλάς λίγο. Λες:

«Γιατί ο διευθυντής έχει αυτό που λέμε το επιχειρηματικό ρίσκο. Έχει βέβαια και το διευθυντικό δικαίωμα. Αλλά αν χρεοκοπησει η εταιρία, ο διευθυντής έχει την ευθύνη και όχι οι εργάτες.»

Ξεχνάς κάτι όμως. Αν χρεοκοπήσει η εταιρία τις συνέπιες τις πληρώνουν οι εργαζόμενοι που θα μείνουν στον δρόμο. Δεν ξέρω πολλούς μεγαλομάνατζερ άνεργους. Επίσης ξέρω πολλούς επιχειρηματίες που την δευτέρα χρεοκοπούν και την τρίτη ανοίγουν καινούρια επιχείρηση.

Θα ήθελα να σε ενημερώσω ότι το ελληνικό δημόσιο αναλαμβάνει και πρόσθετες δεσμεύσεις για τους φουκαράδες του καπιταλιστές, όπως οι εγγυήσεις των δανείων, αλλά και καταβολές επιπλέον επιδοτήσεων για κάλυψη παραγόντων που θα μπορούσαν να παρουσιαστούν κατά τη διάρκεια εκμετάλλευσης διαφόρων έργων από τους ιδιωτικούς ομίλους, οι οποίοι ουσιαστικά δεν ανέλαβαν ποτέ ΚΑΝΕΝΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟ ΡΙΣΚΟ. Είναι χαρακτηριστικό ότι στο Αεροδρόμιο Σπάτων το Δημόσιο εγγυήθηκε τα δάνεια από την πρώτη μέρα της κατασκευής, αναλαμβάνοντας ολόκληρο το ρίσκο, ενώ στην Αττική Οδό εγγυήθηκε πλήρως τον κυκλοφοριακό κίνδυνο, στην περίπτωση που οι διελεύσεις θα ήταν μικρότερες από αυτές που είχαν υπολογισθεί.

Το 2005 αγαπητέ Αριστοτέλη η Εισαγγελία Πρωτοδικών είχε διερευνήσει τη σύμβαση της Αττικής Οδού και την είχε χαρακτηρίσει ως «λεόντεια» σε βάρος των συμφερόντων του Ελληνικού Δημοσίου. Έθεσε, ωστόσο, την υπόθεση στο αρχείο επειδή αυτή ψηφίστηκε (δηλαδή νομιμοποιήθηκε) από τη Βουλή και άρα οι ευθύνες δεν μπορούν να προσωποποιηθούν !!!!!!!

Καταλαβαίνεις τώρα πόσο άκυρο είναι να λες:

«Ότι στη σύγχρονη κοινωνία, αμοίβεται περισσότερο, όχι αυτός που ιδρώνει πιο πολύ, αλλά αυτός που έχει μεγαλύτερες ευθύνες και περισσότερους κινδύνους.»

Μιας και μίλησες για κινδύνους ρίξε μια ματιά στην μακάβρια λίστα των εργατικών ατυχημάτων. Από το 2000 μέχρι το 2008 οι νεκροί σε τόπους δουλειάς έφτασαν τους 1.236. Τα στοιχεία αυτά, όσο «εντυπωσιακά» κι αν είναι, δε φανερώνουν παρά μόνο ένα μέρος του τι γίνεται στους τόπους δουλειάς. Αφού είναι πολλές οι περιπτώσεις που ένας εργάτης πεθαίνει ή τραυματίζεται, αλλά ποτέ δε μαθαίνεται τίποτα.

Για τέλος σου άφησα τα δύσκολα.

Με το πέρασμα της κοινωνίας στον κομμουνισμό που αργά η γρήγορα θα γίνει, όχι επειδή το λέω εγώ αλλά επειδή είναι επιστημονικά αποδεδειγμένο «θα εξαφανιστεί η υποδουλωτική υποταγή των ατόμων στον καταμερισμό της εργασίας και μαζί της και η αντίθεση ανάμεσα στη σωματική και στην πνευματική δουλειά». Ο χρόνος αποτελεί το μοναδικό «μέτρο της ατομικής προσφοράς» εργασίας στο σοσιαλισμό, δίχως η εργασία να «διαχωρίζεται σε σύνθετη ή απλή, χειρωνακτική ή όχι». Η «διεύθυνση» παύει ολοκληρωτικά να είναι πνευματικά και κοινωνικά αποσπασμένη από τους άμεσους παραγωγούς, μονάχα στον κομμουνισμό. Οι κομμουνιστικές σχέσεις παραγωγής αποβάλλουν οριστικά κάθε αντίθεση μεταξύ παραγωγής και οργάνωσής της. Ο σοσιαλισμός εκπληρώνει με προσήλωση το καθήκον διαπαιδαγώγησης των εργατών στη διεύθυνση της παραγωγής προκειμένου στη θέση της πολιτικής διακυβέρνησης των προσώπων να βάλουν τη διαχείριση των πραγμάτων.
Ο χρήστης aliatas είπε…
Και τώρα Αριστοτέλη μου, μερικές απαντήσεις για το αντικομουνιστικό σου ξέσπασμα – παραλήρημα

1) «Ποια είναι η γνώμη σου, για το κομμουνιστικό καθεστώς στη Β.Κορέα? Ούτε τους αγώνες της Β.Κορέας στο mundial δεν τους αφήνουν να δούνε. Τι λες για αυτό?»

Η Βόρεια Κορέα είναι η μόνη χώρα από αυτές που συμμετέχουν που προτίμησε να μη δώσει στη FIFA και την πολυεθνική εταιρεία που συνεργάζεται μαζί της στο θέμα της διαχείρισης των τηλεοπτικών δικαιωμάτων το υπέρογκο ποσό που ζητούσαν για την παροχή εικόνας από τους αγώνες. Ένας τομέας που αναμένεται να αποφέρει έσοδα στην Παγκόσμια Συνομοσπονδία κοντά στα 3 δισ. δολ. Χρήματα που στις περισσότερες περιπτώσεις καλούνται να πληρώσουν επί της ουσίας οι εργαζόμενοι κάθε χώρας αν αναλογιστεί κανείς ότι τα κανάλια που δείχνουν τους αγώνες, τα περισσότερα (και ιδιαίτερα για την Ευρώπη μέσω της ΕBU) είναι κρατικά για να υπάρχει μεγαλύτερο εύρος στην τηλεθέαση. Δόξα και τιμή στην Λαϊκή Δημοκρατία της Κορέας που είχε τα «μπαλάκια» να κάνει το αυτονόητο. Μακάρι και η δική μου πατρίδα να έβγαινε και να έλεγε ότι δεν θα δώσει η ΕΡΤ τα τρελά λεφτά που ζητεί η FIFA και θα διαθέσουμε το ποσό αυτό για τον εκσυγχρονισμό των ρημαγμένων δημοσίων νοσοκομείων.

2) Ποια είναι η γνώμη σου ότι στην Β.Κορέα δεν τους λένε ποια είναι η κατάσταση στον έξω κόσμο και τους αφήνουν να νομίζουν ότι ζουν καλύτερα από όλους τους άλλους?

Αυτό είναι προσωρινό. Τώρα που θα γυρίσει η αποστολή από την Αφρική θα τους ενημερώσουν ότι οι περισσότερες περιοχές της Ν. Αφρικής παραμένουν ακόμα και χωρίς ρεύμα ή νερό δημιουργώντας έτσι μια πανέμορφη ρομαντική ατμόσφαιρα τα βράδια με κεράκια. Ενώ δεν θα είναι λίγοι αυτοί που θα τονίσουν την απίστευτη εμπειρία ζωής να ζεις στις αφρικανικές παραγκουπόλεις. Πράγματα που πράγματι τους στερούν αυτοί οι παλιοκομουνιστές. Λευτεριά στις καπιταλιστικές αφρικανικές παραγκουπόλεις και στις καπιταλιστικές βραζιλιάνικες φαβέλες.

3) Ποια είναι η γνώμη σου για την δικτακτορία στην Κούβα? Το ξέρεις ότι στην Κούβα προετοιμάζεται επανάσταση από τους νέους?
Το ξέρεις πως έχουν δικαίωμα να τρωνε ένα κιλό μοσχάρι το χρόνο?
Το ξέρεις πως δεν τους αφήνουν να φύγουν από τη χώρα?

Η Κούβα είναι αυτή την στιγμή ο ΟΡΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΧΩΡΑΣ. Η εκλογές στην Κούβα είναι μια ξεχωριστή διαδικασία πρότυπο. Στην προεκλογική διαδικασία συμμετέχουν πάνω από οκτώ εκατομμύρια Κουβανοί, παίρνοντας μέρος στις 41.606 δημόσιες συνελεύσεις. Πάνω από το 84% του εκλογικού πληθυσμού παίρνει μέρος σ' αυτές και καθορίζει τους υποψηφίους γι' αυτές τις εκλογές. Φέτος, 378.000 νέοι Κουβανοί θα ψήφιζαν για πρώτη φορά. Αναρτούνται οι φωτογραφίες και τα βιογραφικά των 33.000 περίπου υποψηφίων, από τους οποίους το 80% είναι απόφοιτοι της μέσης και ανώτερης εκπαίδευσης, το 28% είναι γυναίκες, το 23% νέοι ηλικίας 16-35. Οι υποψήφιοι αυτοί έχουν προταθεί απ' ευθείας από το λαό για να απαρτίσουν τα 169 δημοτικά συμβούλια για τα επόμενα δυόμισι χρόνια.

Από την επικράτηση της επανάστασης ξεκίνησε η προετοιμασία της αντεπανάστασης, από νέους, γέρους, αμερικανούς, ευρωπαίους. Κάθε φορά με την ίδια κατάληξη, ΕΦΑΓΑΝ ΤΑ ΜΟΥΤΡΑ ΤΟΥΣ έτσι θα γίνει και τώρα.

Για το μοσχάρι δεν το ξέρω, ξέρω όμως αρκετές ελληνικές οικογένειες που δεν έχουν την δυνατότητα να φάνε ούτε μισό κιλό το χρόνο.

Μπααα μάλλον οι αμερικανοί δεν τους θέλουν ούτε ως επισκέπτες… Η διπλωματία της Κούβας έχει πολλές φορές καταγγείλει για παραβίαση του διεθνούς δικαίου την πλευρά των αρχών των ΗΠΑ, και συγκεκριμένα την άρνηση της Ουάσιγκτον να δώσει βίζα στις συζύγους και τα παιδιά των δύο εκ των πέντε κρατουμένων στο Μαϊάμι, με την κατηγορία της κατασκοπίας, που ήθελαν να τους επισκεφθούν. Η Ολγα Σαλανουέβα και η Αντριάνα Γκονσάλες, σύζυγοι των Ρενέ Γκονσάλες και Χεράρδο Ερνάντες, κάνουν συνέχεια αιτήσεις για βίζα και οι προξενικές αρχές των ΗΠΑ συνέχεια τις απορρίπτουνε.

Κάνω ένα διάλυμα γιατί θα ξεκινήσει το παιχνίδι θα επανέλθω όμως δριμύτερος….
Ο χρήστης aliatas είπε…
Συνεχίζω

4) Ποια είναι η γνώμη σου για το επίπεδο διαβίωσης στην Ε.Σ.Σ.Δ.? Ήταν πολύ κάτω?

Τυχαίο είναι ότι όλες οι πουτάνες είναι από τα πρωην κομμουνιστικά κράτη?

Τυχαίο είναι ότι είναι τόσο πίσω όλα τα πρωην κομμουνιστικά κράτη?

Όταν μου λες ότι το επίπεδο διαβίωσης στην Ε.Σ.Σ.Δ. ήταν πολύ κάτω όταν οι άνθρωποι σε χρονικό διάστημα 70 χρόνων μετέτρεψαν μια καθυστερημένη αγροτική χώρα, όπως η τσαρική Ρωσία, στην δεύτερη πιο ανεπτυγμένη βιομηχανική χώρα στον κόσμο. Όταν η ύπαρξη του καπιταλισμού, χρονολογείται δύο και πλέον αιώνες πριν και η «βιομηχανική επανάσταση» έναν αιώνα πριν την Οχτωβριανή Επανάσταση… θεωρό ότι μου κάνεις πλάκα.

Τυχαίο ότι έγιναν πουτάνες μετά την παλινόρθωση του καπιταλισμού. Κι αυτό το όλες τι το ήθελες… η Τζούλια ρωσίδα είναι;

Η Ρωσία μια από της μεγαλύτερες δυνάμεις της εποχής νομίζω κομμουνισμό είχε παλιά. Βέβαια θα πρέπει να πούμε τι είναι μπροστά και τι πίσω, αλλά αυτό είναι μια άλλη κουβέντα.

5) Ξεχνάς ότι ο κομμουνισμός δεν είναι φιλελεύθερο, αλλά ένα κλειστό πολίτευμα που δεν θέλει να δέχεται επιρροές από το εξωτερικό περιβάλλον για να μην πέσει. Επίσης υπάρχει λογοκρισία (βλ. Κούβα+Κίνα), και μόνο τα μέλη του κόμματος έχουν κάποιου ειδους προνόμια (βλ. ΕΣΣΔ), ενώ όλοι οι άλλοι επιβιώνουν σε ένα κατώτατο επίπεδο διαβίωσης. Αυτά δεν τα λέω εγώ, η ιστορία τα έχει δείξει.

Πια ιστορία τα λέει αυτά βρε Αριστοτέλη μου; Ο κομμουνισμός ξεκινάει με τη δικτατορία του προλεταριάτου (δε λύνεται διαφορετικά ο γόρδιος δεσμός της κοινωνικής εξέλιξης) και καταλήγει στην πλήρη και οριστική εξαφάνιση του κράτους και κάθε θεσμού βίας και καταναγκασμού πάνω στη ζωή των ανθρώπων. Ταυτόχρονα, «μαραζώνουν» οι τάξεις και τα κόμματα. Η εξουσία χάνει κάθε νόημα ύπαρξης, αφού πρώτα μεταβιβαστεί στους άμεσους παραγωγούς, ενώ ήδη έχουν διαμορφωθεί από την ιστορική εξέλιξη οι απαραίτητες προϋποθέσεις, για να την ασκήσουν άμεσα χωρίς καμία διαμεσολάβηση. Από μια άποψη ο σοσιαλισμός είναι ένα εργαστήρι άσκησης της εξουσίας από τις μάζες, με τελικό προορισμό την κατάργησή της. Και αυτά είναι κριτήρια ωρίμανσης του σοσιαλισμού προς τον κομμουνισμό, πέρα και έξω από αντικειμενικές δυσκολίες που, έτσι κι αλλιώς, έχουν προσωρινό χαρακτήρα και δεν είναι αξεπέραστες, όταν αντιμετωπίζονται προς την κατεύθυνση της φυσικής ροής της ιστορίας. Διαφορετικά αυτές (οι δυσκολίες) αποτελούν άλλοθι της αποτυχίας. Ο ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΩΝΥΜΟ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ.
Σχετικά τώρα με το κατώτατο επίπεδο διαβίωσης να σου πω ότι ο μέσος όρος ζωής τα τελευταία χρόνια στην ΕΣΣΔ, ήταν 64,5 χρόνια για τους άνδρες και 74 χρόνια για τις γυναίκες. Σήμερα είναι 58,5 χρόνια για τους άνδρες και 68,5 χρόνια για τις γυναίκες. (Γκενάντι Γκεράσιμοφ, «New York Times», «Βήμα», ).Τα στοιχεία και μάλιστα από πηγές της αστικής δημοσιογραφίας, η οποία θα ήθελε να εμφανίσει τις πρώην σοσιαλιστικές χώρες σαν τον παράδεισο της κοσμογονίας, όπως την αποκάλεσαν, που συντελέστηκε με τις ανατροπές, δεν αφήνουν περιθώρια για άλλες διαπιστώσεις. Η αντικειμενική πραγματικότητα, που διαμορφώθηκε ραγδαία, αποδεικνύει την καπιταλιστική κόλαση. Εδώ πλέον υπάρχει η σύγκριση του καπιταλιστικού παρόντος με το σοσιαλιστικό παρελθόν, έτσι που δεν αφήνει περιθώρια, ακόμη και στους πολέμιους του σοσιαλισμού, να κρύψουν τα «αγαθά» του καπιταλιστικού τους συστήματος γι' αυτούς τους λαούς. Και αναγκάζονται να τον παρουσιάζουν όπως είναι.
Ο χρήστης aliatas είπε…
6) Επίσης υπάρχουν χιλιάδες μαρτυρίες για τον χειρισμό από τους κομμουνιστές σε ξένες χώρες (π.χ. Πράγα "Η Άνοιξη της Πράγας"). Δηλαδή για ένα λεπτό, γιατί τα λέω και τσαντίζομαι πάλι. Πες πως εγώ είμαι αντικομμουνιστής και στη χώρα μου είναι ο κομμουνισμός. Θα με σκοτώσουν? Δεν θα με αφηνουν να εκφρασω την αποψη μου?

Τον Ιούλη του 1968 είδε το φως της δημοσιότητας (χωρίς τη θέληση των εκπονητών του) το «σχέδιο επιχειρήσεων», που επεξεργάστηκε το Πεντάγωνο και η CIA, ενάντια στις σοσιαλιστικές χώρες και ειδικά ενάντια στην Τσεχοσλοβακία. Σ' αυτό προβλεπόταν η διαφοροποιημένη μεταχείριση ορισμένων χωρών, συνδυασμός εξωτερικής πολιτικής και ιδεολογικής δολιοφθοράς με τις προσπάθειες να εξασθενήσει η ενότητα της σοσιαλιστικής κοινότητας. Αναφέρεται με κυνισμό η πραγματοποίηση υπονομευτικών ενεργειών στις σοσιαλιστικές χώρες και ξεχωριστές οδηγίες για τις ένοπλες δυνάμεις, τα τμήματα ασφαλείας, ονομαστικές καταστάσεις των στρατιωτικών φρουρών, ειδικά της ΛΔ Γερμανίας και της ΣΔ Τσεχοσλοβακίας.

Οι δυνάμεις του ΚΚ Τσεχοσλοβακίας που δεν είχαν διαβρωθεί από την αντεπανάσταση, προκειμένου να αντιμετωπίσουν τον κίνδυνο της ανατροπής, ζήτησαν τη διεθνιστική βοήθεια των συμμάχων σοσιαλιστικών χωρών του Συμφώνου της Βαρσοβίας. Έτσι αποφεύχθηκε για εκείνη την ώρα η αντεπανάσταση και η επιδίωξη του διεθνούς ιμπεριαλισμού να ανατραπεί το σοσιαλιστικό σύστημα στην Τσεχοσλοβακία. Τι έπρεπε να κάνουν δηλαδή να ανοίξουν τα πόδια στους αμερικανούς. Στην σοσιαλιστική Ελλάδα που θα έρθει δεν θα έχεις κανένα πρόβλημα αν σεβαστείς την απόφαση της πλειοψηφίας του λαού για την δημιουργία μιας ανώτερης κοινωνίας. Αν συνεχίσεις στα μονοπάτια του φιλοτομαρισμού θα έχεις πρόβλημα.
Ο χρήστης Αριστοτέλης είπε…
σορρυ για την καθυστέρηση στην απάντηση, αλλά δεν έβρισκα χρόνο.

Αυτά που έγραψες τα διάβασα πέντε φορές.

Δεν μπορώ να απαντήσω σε όλα αυτά συγκεκριμένα γιατί είναι πολλά και σε πολλά από αυτά δεν έχω τις καταλλήλες γνώσεις για να πάρω θέση.

Πάντως αυτό με τις πουτάνες για εμένα δείχνει ότι με την παλινόρθωση του καπιταλισμού φάνηκαν ποιοι είναι σε θέση να αντεπεξέλθουν, ενω φάνηκε σε ποια κατάσταση ήταν οι κομμουνιστές.

Λοιπόν για να ξεκαθαρίσουμε μερικά πράγματα ακούστε:

δεν είπα ότι ο καπιταλισμός είναι δίκαιος και δημοκρατικός.

αλλά τα ίδια λέω και για τον κομμουνισμό.

και εσείς μπορεί να έχετε φανατιστεί με τον κομμουνισμό, αλλά λόγω της δουλειάς των γονέων μου έχω έρθει πολλές φορες σε επαφή με μετανάστες απο πρωην κομμουνιστικά κράτη και μας είπαν ποια ήταν η πραγματική κατάσταση. Απλοί λαϊκοι άνθρωποι ήταν αυτοί και δεν ήταν ούτε του κόμματος, ούτε της αντιπολίτευσης.

επίσης έχω βγάλει το συμπέρασμα ότι δεν υπάρχει το τέλειο πολίτευμα.

Και έχω και διαπιστώσει και κάτι άλλο: Ότι το καλύτερο για τα φτωχά κράτη είναι να υπάρχει καπιταλισμός, ώστε να δημιουργηθεί πλούτος και όταν δημιουργηθεί ο πλούτος τότε να έρθει ο κομμουνισμός ώστε να μοιραστεί σε όλους ισόποσα. Γιατί όταν δεν υπάρχει πλούτος, τότε ο κομμουνισμός δεν θα έχει κάτι να μοιράσει και ζουν όλοι άθλια.


Το τελικό μου συμπέρασμα είναι ότι σε οποιοδήποτε πολίτευμα ο άνθρωπος κοιτάει να ικανοποιήσει το τομάρι του και ξεχνάει όλα τα άλλα. Δεν είναι αυτό σωστό, αλλά έτσι είναι. Αυτό το έχει αποδείξει πολλάκις η ιστορία. Για αυτό φίλοι μου εγώ θα κοιτάξω να ταϊσω με όποιον τρόπο μπορώ το τομαρί μου και πως θα περάσω εγω ωραία.

επίσης καταλαβαίνω πόση σοφή είναι η λαϊκή ρήση που λέει ότι κομμουνιστής είναι αυτός που δεν έχει τίποτα και θέλει να μοιραστούν αυτά που δεν είναι δικά του.

Καληνύχτα σας!
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Καλημέρα σε όλους.Φίλε Αριστοτέλη μάλλον έχεις άγνοια των γεγονότων που συνέβησαν στην Σ.Ε έχεις άγνοια της δράσης του διεθνή ιμπεριαλισμού μέσα στην Σ.Ε.Εσύ πιστέυεις ότι η Σ.Ε κατέρευσε γιατί ο σοσιαλισμός δεν είναι σωστό σύστημα φυσικά δεν έχεις τις κατάλληλες γνώσεις να μου το αποδείξεις αν θες θα σου βάλω κάτω τα επιχειρήματα μου και θα σου κάνω ανάλυση των γεγονότων πράγμα που μπορεί να γυρίσει τούμπα τα όσα ήξερες για την Σ.Ε μιλάμε για πράγματα τα οποία ακόμα και αυτοί που έζησαν εκεί μποεί να μην τα ξέρουν.Άκου κάτι άλλο λάθη έγιναν στην Σ.Ε και μην ξεχνάμε την προσφορά του υπαρκτού σοσιαλισμού στην 70χρονη πορεία του.Μην βιάζεσαι να τον καταδικάσεις γιατί ακόμα η εργατική τάξη δεν έχει πει την τελευταία της λέξη όσο απίθανο και αν σου φαίνεται αυτό.Α και κάτι τελευταίο νομίζω στο ξανάπα κομμουνισμός στην γη δεν έχει υπάρξει ακόμα μόνο σοσιαλισμός.
Ο χρήστης Αριστοτέλης είπε…
Όχι σε καμιά περίπτωση δεν είπα αυτό. Σίγουρα η Δύση δεν ήθελε την εξάπλωση του κομμουνισμού. Το ΄χω διαβάσει και στο http://el.wikipedia.org/wiki/%CE%A3%CF%85%CE%BD%CE%B8%CE%AE%CE%BA%CE%B7_%CF%84%CE%BF%CF%85_%CE%9C%CE%AC%CE%B1%CF%83%CF%84%CF%81%CE%B9%CF%87%CF%84
Ο χρήστης Αριστοτέλης είπε…
Λοιπόν για να το ξεκαθαρίσουμε το θέμα, δεν είπα ποτέ ότι ο καπιταλισμός ειναι σωστό και δίκαιο πολίτευμα.

Απλά εγώ δεν θα φάω τη ζωή μου κάθοντας και περιμένοντας την σοσιαλιστική επανάσταση που μπορεί να έρθει σε 50, αλλά μπορεί να έρθει και σε 250 χρόνια.

Διάβασε στο http://kafeneio-gr.blogspot.com/2010/03/blog-post_420.html και στο http://www.greekshippingnews.gr/?q=node/750 και θα καταλάβεις.

άργησα λίγο, αλλά κατάλαβα το δίκιο που είχε ο Μαρξ λέγοντας ότι οι άνθρωποι είναι χωρισμένοι σε τάξεις.

η διαφορά είναι ότι εγώ δε θέλω να γίνουν ίσες όλες οι τάξεις, αλλά θέλω εγώ να ανέβω στην πρώτη τάξη.

Καληνύχτα και Αντίο σας!
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Καλησπέρα σε όλους.Φίλε Αριστοτέλη μην μας αφήνεις έτσι γιατί μου θυμίζεις κάτι ταινίες του Ξανθόπουλου.Συζήτηση κάνουμε για να κάνουμε το χαβαλέ μας και να περνάει και η ώρα μας και να μαθαίνουμε και τίποτα γιαυτό το κάνουμε.Εντάξει η αλήθεια είναι ότι ακόμα συνεχίζεις να πιστέυεις ότι θα γίνεις καπιταλιστής.Λοιπόν άκου κάτι άλλο η επανάσταση δεν θα γίνει άυριο δηλαδή με το που σηκωθούμε θα πούμε όλοι μαζί ''ώρε πούστη μου βαριέμαι να πάω για δουλειά,δεν γαμιέται ας πάω να πω και στους υπόλοιπους να κάνουμε μια παλιοεπανάσταση έτσι για να μην βαριόμαστε,όχι δεν θα γίνει έτσι,η επανάσταση να ξέρεις είναι μια τέχνη όσο παράλογο και να σου φαίνεται,είναι μια τέχνη όπως για παράδειγμα η ζωγραφική όλα πρέπει να γίνουν την κατάλληλη στιγμή με τον κατάλληλο τρόπο.Αυτή την στιγμή οι συνθήκες είναι ώριμες για την πραγματοποίηση μιας επανάστασης αν θες να μάθεις και το γιατί δεν έχεις παρά να με ρωτήσεις και γω θα σου απαντήσω.Κάτι τελευταίο ο 21ος αιώνας είναι αιώνας περάσματος απο τον καπιταλισμό στον σοσιαλισμό ήδη έχουν υπάρξει τα πρώτα κρούσματα της εργατικής τάξης να πάρει την εξουσία επίσης ακόμα και στην Ελλάδα υπάρχει η τάση προς τον σοσιαλισμό όσο απίθανο και να σου φαίνεται.
Ο χρήστης Αριστοτέλης είπε…
Χα, όχι δεν σας αφήνω...

Ωραία περνάμε και λέμε εδώ πέρα ελεύθερα τις ιδέες μας :)

όντως οι έλληνες είναι επαναστάτες από τη φυση τους.
και όντως οι συνθήκες είναι κατάλληλες για μια επανάσταση.

αλλά οι καπιταλιστές είναι πολύ έξυπνοι και δεν πρόκειται να αφήσουν να γίνει οτιδήποτε.

και μέχρι ώρας νικούν.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Είπες όλη την αλήθεια αλλά δεν κατάφερες να πεις το αποτέλεσμα των καπιταλιστών.Ο καπιταλισμός λόγω του ότι είναι ένα σύστημα αντιφατικό έιναι καταδικασμένο να χαθεί στην ιστορία βέβαια το πότε ακριβώς δεν το ξέρουμε και δεν μπορούμε και να το προβλέψουμε.Πάντως να ξέρεις όποιο σύστημα κρύβει αντιφάσεις είναι καταδικασμένο και η αλήθεια είναι ότι η ανθρωπότητα είναι κοντά σε μια ιστορικη εποχή όπου θα μπούν τα θεμέλια της κατάργησης ανθρώπου απο άνθρωπο και επίσης θα μπούν οι βάσεις για την εξάλειψη των αντιθέσεων και των τάξεων οπότε η ανθρωπότητα θα περάσει σε μια φυσική και φυσιολογική πορεία.Η αλήθεια είναι ότι οι καπιταλιστές είναι έξυπνοι,νικάνε και έχουν περισσότερα όπλα απο την εργατική τάξη όμως στην πραγματικότητα δεν κάνουν τίποτα άλλο απο το να επιβραδύνουν την ταξικά πάλη όμως αυτό δεν πάυει να τους καθιστά καταδικασμένους,όμως το θέμα είναι ότι η ανθρωπότητα δεν εξελλίσεται τυφλά όπως τα ζώα η τα φυτά για παράδειγμα πρέπει και η ίδια να συμβάλει στην αποτίναξη των δεσμών της αλλιώς ο καπιταλισμός δεν θα πέσει σαν ώριμο σύκο.
Ο χρήστης Αριστοτέλης είπε…
Ναι όντως οι καπιταλιστές επιβραδύνουν αυτό που λες. Επίσης εκτός από αντιφατικό, θα έλεγα ότι είναι κι αλληλοεξωντοτικός ο καπιταλισμος. Αλλά και πάλι οι καπιταλιστές είναι ενωμένοι στις κρίσιμες ώρες τους και ξέρουν τι να κάνουν για να νικήσουν. Αυτή η κρίση τώρα είναι άλλη μια μεγάλη νίκη τους. Προσέχουν βέβαια μην γίνει καμιά επανάσταση και χαθεί ο έλεγχος από τα χέρια τους, αλλά τα πάνε περίφημα μέχρι στιγμής.
Ο χρήστης Αριστοτέλης είπε…
Της τα χωσε κανονικότατα !

Δες στο http://www.youtube.com/watch?v=lwtHLtXPej8

Μερικές φορές πάντως φίλε μου, οι κομμουνιστές μου θυμίζουν έντονα τους φασίστες
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Φυσικά στους θυμίζουν γιατί έτσι στους παρουσιάζουν όμως δεν νομίζω εδώ μέσα να έχεις να κάνεις με φασίστες οπότε κάτι δεν πάει καλά με αυτά που σου δείχνουν.Δεν θα σουπω πολλά η αλήθεια είναι πως δείχνουν ενωμένοι και δεν είναι στην φύση τους να είναι ενωμένοι γιατί ο ένας κοιτάει να πλουτίσει περισσότερο απο τον άλλο πράγμα που δημιουργεί τις λεγόμενες ενδοϊμπεριαλιστικές αντιθέσεις αλλά φυσικά είναι ενωμένοι στην επίθεση τους κατά της εργατικής τάξης η οποία είναι και αυτή που αργά η γρήγορα θα τους θάψει η να το πω και αλλιώς θα τους κατασπαράξει.Δες Χίτλερ είναι η πλήρη απεικόνιση του τέλους της αστικής τάξης.
Ο χρήστης Αριστοτέλης είπε…
giorgo ειλικρινά πιστεύεις ότι θα γίνει η μεγάλη παγκόσμια εργατική επανάσταση κατά τη διάρκεια της ζωής σου? Γιατί εγώ δεν το πιστεύω αυτό και είμαι και πολύ μικρότερός σου.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Καλησπέρα σε όλους.Ναι φίλε Αριστοτέλη το πιστέυω τώρα το πότε δεν το ξέρω μπορεί να είναι άυριο μπορεί να είναι και σε 30 χρόνια την επανάσταση δεν μπορείς να την προβλέψεις.Βέβαια το θέμα δεν είναι να γίνει επανάσταση κατά την διάρκεια της ζωής μου το θέμα είναι να γίνει...

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΦΑΣΙΣΜΟΣ: ΤΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΤΗΡΗΣΗ ΤΟΥ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΥ

ΑΤΟΜΙΚΟ ΡΟΛΟΙ