Ξ Ε Σ Η Κ Ω Θ Ε Ι Τ Ε


Το δικαίωμα της Κοινωνικής Ασφάλισης αφορά όλους και όλες ανεξάρτητα, τους εργαζόμενους με όρους μισθωτής εργασίας, ανεξάρτητα αν εργάζονται στο δημόσιο ή ιδιωτικό τομέα, αν ζουν στα αστικά κέντρα ή την ύπαιθρο, τους αυτοαπασχολούμενους, τη φτωχή αγροτιά. Αφορά τη νεολαία και τις γυναίκες, που ακριβώς επειδή συναντούν πρόσθετα εμπόδια και διακρίσεις θα δεχτούν ακόμα πιο ισχυρά πλήγματα και στον τομέα της Κοινωνικής Ασφάλισης.

Τα εργατικό και το γενικότερο λαϊκό κίνημα θα μπορούσε να ήταν έτοιμο εδώ και καιρό να προλάβει την καταιγίδα που έρχεται. Δεν έγινε αυτό γιατί, οι συνδικαλιστικές πλειοψηφίες στα πανελλαδικά όργανα και σε πολλές ομοσπονδίες έχουν αρνηθεί τη γραμμή της σύγκρουσης με αυτούς που μας πίνουν το αίμα, έχουν αποδεχτεί την κυρίαρχη γραμμή της ανταγωνιστικότητας των αφεντικών μας, άρα είναι έτοιμες, ανεξάρτητα ορισμένων αντιδράσεων για τα μάτια του κόσμου, να παζαρεύουν κάθε φορά τι θα χάσουν οι εργαζόμενοι.

Από τις αρχές της δεκαετίας του '80 και πολύ περισσότερο τη δεκαετία του '90 και μέχρι σήμερα, οι δυνάμεις που έχουν την εξουσία στα χέρια τους, τα μεγάλα αφεντικά, οι οικονομικά ισχυροί, με «πιόνια» τους πολιτικούς τους εκπροσώπους, έχουν εξαπολύσει μια καλά οργανωμένη επίθεση κατά των κοινωνικών - ασφαλιστικών δικαιωμάτων, επιβάλλοντας σκληρές, αλλαγές στον τομέα των συντάξεων, στην Υγεία, στην Πρόνοια.

Οι αλλαγές αυτές δεν είναι αποκλειστικό ελληνικό φαινόμενο. Προωθούνται σε όλες τις καπιταλιστικές χώρες, στα κράτη - μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης σύμφωνα με τις αποφάσεις της Συνθήκης του Μάαστριχτ, τη στρατηγική της Λισαβόνας.

Είναι μέρος ενός συνολικού σχεδίου αντιδραστικών αλλαγών, που υπηρετεί τις σύγχρονες ανάγκες του καπιταλιστικού συστήματος.

Οι εργαζόμενοι παράγουν τον πλούτο και επιβάλλεται να τον διεκδικήσουν. Η αύξηση του πλούτου, η ανάπτυξη της επιστήμης και της τεχνολογίας έχουν δημιουργήσει τη βάση για να ικανοποιήσουμε αυτές τις ριμάδες τις ανάγκες που έχουμε εμείς και οι οικογένειες μας.

Το πρόβλημα βρίσκεται στην εξουσία που προσωρινά έχουν στα χέρια τους οι μεγαλοκαρχαρίες και τα τσιράκια τους, στις εκμεταλλευτικές σχέσεις παραγωγής και αυτό το πρόβλημα πρέπει να το λύσουμε εμείς οι εργάτες, οι αποκλειστικοί παραγωγοί του πλούτου.

Ξ Ε Σ Η Κ Ω Θ Ε Ι Τ Ε

Έφτασε η ώρα να αποφασίσουμε με ποιους θα ΠΑΜΕ… και ποιους θα αφήσουμε



Άλλα blog που καλούν στην αυριανή κινητοποίηση

http://ange-ta.blogspot.com/
http://mariatrelengo.blogspot.com/
http://erythros.wordpress.com/
http://redredline.blogspot.com/
http://partizana.blogspot.com/
http://prezatv.blogspot.com/

Σχόλια

Ο χρήστης ange-ta είπε…
http://barouak.blogspot.com/

http://afmarx.wordpress.com/

http://afmarx.wordpress.com/

http://red-pep.blogspot.com/

από όσους βρήκα στα γρήγορα.
Ο χρήστης ange-ta είπε…
Ξεχασα το χαμόγελο,
έχει δύο συνεχόμενα πόστ.
http://xamogelo.blogspot.com

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΦΑΣΙΣΜΟΣ: ΤΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΤΗΡΗΣΗ ΤΟΥ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΥ

ΑΤΟΜΙΚΟ ΡΟΛΟΙ