Τι είναι ο Δικομματισμός πατέρα;


Δικομματισμός είναι:

  • Το ένα κόμμα να ξεπουλάει την ΑΓΕΤ και να θέλει να ξεπουλήσει και τον ΟΤΕ και το άλλο κόμμα να λέει πως όταν θα γίνει εκείνο κυβέρνηση θα ακυρώσει το ξεπούλημα της ΑΓΕΤ και θα αποτρέψει το ξεπούλημα του ΟΤΕ। Όταν όμως γίνεται κυβέρνηση αυτό το άλλο κόμμα, τότε βάζει την υπόθεση της ΑΓΕΤ στο αρχείο και είναι εκείνο πια που ξεπουλάει τον ΟΤΕ, στο ξεπούλημα του οποίου υποτίθεται ότι εναντιωνόταν όσο βρισκόταν στην αντιπολίτευση...

  • Το ένα κόμμα να αυξάνει τα όρια συνταξιοδότησης των εργαζομένων με το νόμο Σιούφα - Σουφλιά και το άλλο κόμμα να λέει ότι όταν θα γίνει εκείνο κυβέρνηση θα τους καταργήσει εκείνους τους νόμους. Αλλά όταν τελικά γίνεται κυβέρνηση όχι μόνο τους εφαρμόζει τους νόμους (που υποτίθεται ότι θα καταργούσε), αλλά φτιάχνει και άλλους πανομοιότυπους, όπως τον περίφημο νόμο Ρέππα, που τον νόμο Ρέππα υποτίθεται ότι επίσης θα καταργούσε η ΝΔ, αλλά όταν τελικά ξανάρχεται η ΝΔ, συνεχίζει να εφαρμόζεται ο νόμος του Ρέππα, αλλά τώρα πια όχι με τον Ρέππα αλλά με υπουργούς τον Παναγιωτόπουλο, τον Τσιτουρίδη και τον Μαγγίνα...

  • Το ένα κόμμα να δίνει τη Σούδα για να βομβαρδίζουν οι Αμερικάνοι τον Περσικό το '91, το άλλο κόμμα να δίνει τη Σούδα για να βομβαρδίζουν οι Αμερικάνοι τη Γιουγκοσλαβία το '99, το ίδιο κόμμα να δίνει τη Σούδα για να βομβαρδίζουν οι Αμερικάνοι τον Περσικό το 2003 και το προηγούμενο κόμμα να ξαναδίνει τη Σούδα για να βομβαρδίζουν οι Αμερικάνοι τη Βαγδάτη το 2007.

  • Να παίρνει ο εργάτης «αύξηση» στο μεροκάματό του 77 λεπτά του ευρώ (!) και η επαίσχυντη συμφωνία με τους βιομήχανους να έχει από κάτω τις υπογραφές και του ενός κόμματος και του άλλου κόμματος.

  • Το ένα κόμμα να δίνει στον Μπόμπολα την Αττική οδό και το άλλο κόμμα που έλεγε ότι θα σταματήσει τους εθνικούς εργολάβους, να δίνει στον Μπόμπολα αυξήσεις στα διόδια της Αττικής οδού πάνω από 25%...

  • Το ένα κόμμα να δίνει το 12% των πετρελαίων της χώρας στον Λάτση και το άλλο κόμμα να έρχεται και να δίνει ένα επιπλέον 8% των πετρελαίων της χώρας στο Λάτση...

  • Και το ένα κόμμα και το άλλο κόμμα να διαλύουν τη δημόσια και δωρεάν Παιδεία ψηφίζοντας μαζί υπέρ των ιδιωτικών «Πανεπιστημίων», υπέρ της ιδιωτικοποίησης των δημόσιων Πανεπιστημίων και υπέρ της κατάλυσης του Πανεπιστημιακού Άσυλου.

  • Το ένα κόμμα που κυβερνάει να ψηφίζει το Μάαστριχτ μαζί με το άλλο κόμμα που ήταν στην αντιπολίτευση, και μετά το κόμμα που ήταν αντιπολίτευση και τώρα είναι κυβέρνηση, να ψηφίζει μαζί και κείνο που πριν ήταν κυβέρνηση και τώρα αντιπολίτευση το «Μάαστριχτ 2», όπως συνέβη με τη συνθήκη του Άμστερνταμ το '98.

  • Το ένα κόμμα να ψηφίζει και να εφαρμόζει τους «τρομονόμους» του άλλου κόμματος.

  • Και το ένα και το άλλο κόμμα να επιστρατεύουν τους ναυτεργάτες, να λεηλατούν τα ασφαλιστικά ταμεία το ένα με τις «φούσκες» της Σοφοκλέους και το άλλο με τα δομημένα ομόλογα, να χαρίζουν χρέη του ΙΚΑ στους μεγαλοοφειλέτες, να στέκονται «σούζα» στον ΟΟΣΑ, στους τραπεζίτες και στους εφοπλιστές και να «τσακώνονται» αν η μπόχα του ενός από τις υποκλοπές, τα σκάνδαλα και τα «κότερα», είναι πιο δυσώδης από την μπόχα των υποκλοπών, των σκανδάλων και των «κουμπάρων» των άλλων.

Δικομματισμός, συνεπώς, είναι να έχεις δυο κόμματα που εναλλάσσονται στην κυβερνητική εξουσία για να εφαρμόζουν την ίδια πολιτική και με ουσιαστική μεταξύ τους διαφορά το να διαγκωνίζονται για το ποιο από τα δυο θα κρατάει την «κουτάλα» και ποιο θα έχει πρόσβαση στη νομή της εξουσίας.

Αυτό είναι σε γενικές γραμμές ο δικομματισμός.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΦΑΣΙΣΜΟΣ: ΤΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΤΗΡΗΣΗ ΤΟΥ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΥ

ΑΤΟΜΙΚΟ ΡΟΛΟΙ