Οι ... κάλτσες του γκάνγκστερ


Είναι μια χαρακτηριστική περίπτωση για τον τρόπο με τον οποίο λειτουργεί το παγκόσμιο «ρουλεμάν της πληροφόρησης»:
Δεν υπάρχει πιθανώς μέσο ενημέρωσης σε ολόκληρο τον κόσμο, έντυπο και ηλεκτρονικό, που να μην ασχολήθηκε μια και δυο φορές με τις ...τρύπιες κάλτσες του Γούλφοβιτς, όταν ο πρόεδρος της Παγκόσμιας Τράπεζας, σε μια πρόσφατη επίσκεψή του σε τέμενος της Ανδριανούπολης, «συνελήφθη» με ...φθαρμένο ιματισμό.

Όμως: Πόσα από αυτά τα ΜΜΕ αφιέρωσαν έστω και ελάχιστο από το χρόνο που διέθεσαν για τις... κάλτσες για να μεταδώσουν τη σημαντικότερη αποκάλυψη που έκανε ποτέ ο Γούλφοβιτς, ο οποίος ως υφυπουργός Άμυνας των ΗΠΑ είχε ομολογήσει ανοιχτά, το Μάη του 2003, ότι η προπαγάνδα των Αμερικανών για τα όπλα μαζικής καταστροφής του Ιράκ ήταν ένας σωρός από ψεύδη;
Σύμφωνα με τις τότε δηλώσεις του Γούλφοβιτς, «τα όπλα μαζικής καταστροφής υπερτονίστηκαν, προκειμένου να εκμαιευτεί η συμφωνία των υπολοίπων για μια επίθεση στο Ιράκ» και επελέγη η προπαγάνδα του ψεύδους «σε ένα θέμα (σ.σ.: τα όπλα μαζικής καταστροφής) που θεωρούσαμε ότι θα εξασφάλιζε τη συμφωνία όλων» (συνέντευξη στο περιοδικό «Vanity Fair», Μάης 2003).

Εντούτοις, οι παραπάνω συγκλονιστικές ομολογίες δε βρήκαν πρόθυμους «διαύλους» στα διεθνή ΜΜΕ.
Οι δηλώσεις, που αποδείκνυαν περίτρανα ότι το έγκλημα κατά του Ιράκ υπαγορεύτηκε από τη «δίψα» για το πετρέλαιο, για τη γεωστρατηγική κυριαρχία των ΗΠΑ και όχι φυσικά από τη διάθεση των ΗΠΑ να «σώσουν» την ανθρωπότητα από τα (ανύπαρκτα) όπλα μαζικής καταστροφής του Ιράκ, όχι μόνο δεν έκαναν το γύρο του κόσμου από τα διεθνή (και εγχώρια) ΜΜΕ, αλλά «θάφτηκαν».

Βλέπετε, το όλο θέμα που αναδείκνυαν εκείνες οι δηλώσεις του Γούλφοβιτς, δεν ήταν άλλο από τον αμερικάνικο ιμπεριαλισμό και από τις μεθοδεύσεις των Αμερικανών γκάνγκστερ. Και, σίγουρα, στον κόσμο του «πλουραλισμού», της «διαπλοκής» και της «παγκοσμιοποιημένης δημοκρατικής πληροφόρησης» είναι προτιμότερο να ασχολείσαι με τις τρύπιες κάλτσες των γκάνγκστερ παρά με τις μεθοδεύσεις των γκάνγκστερ...

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΦΑΣΙΣΜΟΣ: ΤΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΤΗΡΗΣΗ ΤΟΥ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΥ

ΑΤΟΜΙΚΟ ΡΟΛΟΙ