Φτώχεια και «Πόρσε»...

Μια δεκαετία περίπου έχει συμπληρωθεί από το τυπικό τέλος του εμφυλίου πολέμου στη Βοσνία - Ερζεγοβίνη κι ενώ η χώρα βρίσκεται ακόμη υπό την κατοχή των Νατοϊκών «ειρηνευτικών» δυνάμεων και η συντριπτικά μεγάλη πλειοψηφία των κατοίκων της «γλείφει» ακόμη τις πληγές της μεγάλης δοκιμασίας, ο καπιταλισμός αναπτύσσεται και κάνει τα «θαύματά» του.

Σύμφωνα με τα διεθνή ειδησεογραφικά πρακτορεία, ανάρπαστα έγιναν τα εισαγόμενα στη χώρα ακριβά αυτοκίνητα μάρκας «Πόρσε», το φθηνότερο μοντέλο της οποίας κοστίζει 100.000 ευρώ. Η εισαγωγή τους ξεκίνησε το Σεπτέμβρη κι ενώ οι αντιπρόσωποι της εταιρείας προσδοκούσαν μέχρι το τέλος του χρόνου να πουλήσουν 30 αυτοκίνητα της συγκεκριμένης μάρκας, πωλήθηκαν ήδη 53, συμπεριλαμβανομένων και των μοντέλων, που η τιμή τους ξεπερνά τα 180.000 ευρώ.

Ίσως αναρωτηθείτε πού βρέθηκαν τόσοι λεφτάδες σε μια χώρα 4 εκατομμυρίων κατοίκων, όπου το μέσο μηνιαίο εισόδημα δεν ξεπερνά τα 250 ευρώ και, ακόμη, γιατί αγοράζουν τόσο ακριβά αυτοκίνητα, αφού δεν υπάρχει καν η απαραίτητη υποδομή σε δρόμους κλπ., όπου μπορεί κανείς να απολαύσει - έστω - την οδήγηση του υπερπολυτελούς αυτού αυτοκινήτου. Είπαμε, ο καπιταλισμός κάνει τα «θαύματά» του κι, όπως συμβαίνει συνήθως, η σύγχρονη έκφραση των τελευταίων συνοδεύεται από μπόλικες δόσεις παρασιτισμού, εγωπάθειας και διάφορες διαστροφές...

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΦΑΣΙΣΜΟΣ: ΤΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΤΗΡΗΣΗ ΤΟΥ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΥ

ΑΤΟΜΙΚΟ ΡΟΛΟΙ