Τι είναι η Τουρκία;

Η Τουρκία είναι η χώρα που καταπιέζει 20 εκατομμύρια Κούρδους, τους αρνείται στοιχειώδη δημοκρατικά δικαιώματα, τους φυλακίζει και τους εξοντώνει.
Η Τουρκία των «λευκών κελιών» και των πολιτικών κρατουμένων, ένα «εξπρές του μεσονυκτίου» για τα δημοκρατικά δικαιώματα, τις πολιτικές, κοινωνικές και ατομικές ελευθερίες.
Η Τουρκία του «Αττίλα» και του «κάζους μπέλι» εναντίον της Ελλάδας, που δεν αναγνωρίζει διεθνείς συμφωνίες και διεθνείς συμβάσεις που διέπουν το Διεθνές Δίκαιο (π.χ. δίκαιο της θάλασσας), που αμφισβητεί διεθνείς συνθήκες (π.χ. τη Συνθήκη της Λοζάννης) και εγείρει συνοριακές διεκδικήσεις έναντι των γειτόνων της.

Γνωστά πράγματα, θα πείτε. Που, όμως, αξίζει να τα υπενθυμίζουμε, με κάθε ευκαιρία. Όχι για να δείξουμε «τι είναι η Τουρκία». Αλλά, γιατί πρέπει να καταδεικνύεται το είδος της «δημοκρατίας» και της «ελευθερίας», των «ανθρωπίνων δικαιωμάτων» και της «ειρήνης» που εκπροσωπούν οι άλλοι: Η ΕΕ και οι Αμερικανοί. Αυτοί, δηλαδή, που πιέζουν, που προωθούν και που συζητούν με - αυτή - την Τουρκία, για την είσοδό της στην «ευρωπαϊκή οικογένεια»...

Σχόλια

Ο χρήστης ange-ta είπε…
Η Τουρκία των «λευκών κελιών»:
Νόμιζα ότι μόνο η Γερμανία εχει λευκά κελιά.

Η Τουρκία έχει διπλωματία, από τη μέρα που έστησε ο Κεμάλ αυτό το κράτος. Πάντα οι ισχυροί την ντάντευαν. Αν ήταν διαφορετικά η Τουρκία δεν θα υπήρχε.
Δεν θα είχε ποτέ κατασκευαστεί.
Πολύ ωραία ολα τα ποστ που διάβασα.
Είναι όμως πολλά. Θα τα διαβάσω σιγά - σιγα.
Εχουν και πολύ χιούμορ. Και τα σκιτσάκια, που τα βρίσκεις; τέλεια!

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΦΑΣΙΣΜΟΣ: ΤΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΤΗΡΗΣΗ ΤΟΥ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΥ

ΑΤΟΜΙΚΟ ΡΟΛΟΙ